Nene Hatun'u Anma Ve Gençlik Şöleni

Gemlik Belediyesi'nin Erzurumlular Derneği ile birlikte tertiplediği "Nene Hatun'u Anma ve Gençlik Şöleni" renkli görüntülere...

Gemlik Belediyesi'nin Erzurumlular Derneği ile birlikte tertiplediği "Nene Hatun'u Anma ve Gençlik Şöleni" renkli görüntülere sahne oldu.

Sosyal Yaşam Merkezi Düğün Salonu'nda yapılan şölende konuşan Belediye Başkanvekili Refik Yılmaz, Türk tarihinin Nene Hatunlarla dolu olduğuna dikkat çekerek, "Bugün de Nene Hatun'un torunları destanlar yazıyor" dedi.

Gemlik Belediyesi'nin daha önce de Şanlı Urfalılar Kültür ve Dayanışma Derneği ile "Sıra Gecesi", Giresunlular Kültür ve Dayanışma Derneği ile birlikte Nihat Hatipoğlu'nu davet ettikleri "Kutlu Doğum Haftası", Roman Kültür Dayanışma Derneği ile "Hıdrellez Şenlikleri" yaptığını hatırlatan Yılmaz, Erzurumlular ve Dadaşlar ile birlikte de "Nene Hatun Anma Gecesi" düzenlemenin mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti.

Reklam
Reklam

22 Mayıs 1957 tarihinde vefat eden Nene Hatun'u ölümünün 55. yıldönümünde rahmetle andıklarını söyleyen Yılmaz, "Bugün Nene Hatun'un torunları destanlar yazıyor. Nene Hatun'un torunları Türkiye'yi dünyanın en büyük 16. ekonomisi haline getiriyor. Nene Hatun'un torunları ülkeyi bir baştan bir başa hızlı trenle donatıyor. Nene Hatun'un torunları en büyük üçüncü tüneli Karadeniz'de açıyor. Otoyollar yapıyor, alt yapı hizmeti veriyor, yatırımları, hizmetleri artırarak yerine getiriyor" dedi.

Bursa Erzurum Federasyonu Bar Ekibi'nin gösterileriyle renklenen gecede, ses Sanatçısı Sadullah Öztürk Erzurum yöresi türkülerini seslendirdi. Ayrıca Erzurum yöresinden dört halk ozanı da sahne alırken, Kuşkanat Fuat da skeç ve paradilerle davetlileri güldürdü. Gecede davetlilere kadayıf dolması ikram edildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: