Nepal Heyetinin Konteyner Kent Ziyareti

GAZİANTEP (AA) - Nepal Kızılhaç Derneği Afet Müdahale Komitesi Başkanı Heri Prasad, Nizip ilçesindeki konteyner kenti ziyaret etti.

Nepal Kızılhaç Derneği Afet Müdahale Komitesi Başkanı Heri Prasad, Nizip ilçesindeki konteyner kenti ziyaret etti. Beraberindeki heyetle yaklaşık 5 bin Suriyeli'nin barındığı konteyner kente gelen Prasad, ilk olarak kamp görevlilerinden bilgi aldı. Suriyelilere yönelik çalışmaları yerinde gören Nepal heyeti daha sonra kamptaki okul ve sosyal tesisleri gezdi. Prasad, ziyaretin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Türk Kızılayı ile sağlanan mutabakata istinaden konteyner kentte bulunduklarını söyledi. Türk Kızılayının dünyadaki insani yardım operasyonlarını dikkatle izlediklerini aktaran Prasad, şunları kaydetti: "Türkiye'ye, Suriyelilere yapılan hizmetleri gözlemek ve vizyonumuzu genişletmek amacıyla geldik. Türk Kızılayı ve diğer kuruluşların Suriyelilere yönelik yürüttüğü çalışmalar gerçekten çok başarılı. Başta sosyal faaliyetler ve tıbbi hizmetler en üst düzeyde. Gördüğümüz manzara da bizleri çok mutlu etti."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: