Resmi ve Dini bayramlar geldiğinde hep aklıma eski bayramlar gelir, kendimi daha bir yaşlı hissederim.
E kolay değil yaş 35 Allah izin verirse yolu yarıladık.
Büyüklerimiz her bayramda "nerede o eski bayramlar" derlerdi ama ben anlamazdım "bayram bayramdır eskisi yenisimi olur?" diye düşünürdüm ama meğer çok haklılarmış, şimdi şimdi anlıyorum ki herşeyin olduğu gibi bayramlarında eskisi yenisi olurmuş.
Hani derler ya "Değişmeyen tek şey değişimin kendisidir." diye... Malesef herşey değişiyor çünkü zihniyetler değişiyor. Zihniyetler değiştikçe doğrular, yanlışlar hatta güzelle çirkin bile değişiyor, değişmekle de kalmıyor dahada kötüsü yer değiştiriyor.
Şimdi bu nasıl olur güzel güzeldir doğru doğrudur hiç yer değiştirirmi aksi ile diyeceksiniz ama malesef oluyor. Birisi için doğru olan diğeri için yanlış olabiliyor keza güzel ile çirkin de aynı şekilde yer değiştirebiliyor.
Çok değil dün gibi bundan 5 sene önce birisi çıksaydı size 80'ler dizisindeki 46'lık karakteri gibi "5 sene sonra bu ülkede 23 Nisan ve Cumhuriyet Bayramı törenler ile kutlanmayacak" deseydi ne derdiniz ? Şahsen ben kahkahalar ile gülerdim. "Git kendini bir doktora göster iyi değilsin sen" diyede makaramı yapardım. Şimdi Allah Aşkına ne oluyor ? Bu vurdum duymazlık, bu umursamazlık da nedir ? Birileri bizimle makara mı yapıyor ? Yoksa bana mı öyle geliyor ?
23 Nisan günü kızımın okuluna gittim bayram kutlamalarında rol aldığı tiyatroyu seyretmek için, içim ezildi. Gurbet ellerde ezilerek bayramını kutlayan daha doğrusu kutlamaya çalışan gurbetçiler gibi hissettim kendimi.
Okullar bayramları yaşatmak için ellerinden geleni yapıp okul bünyesinde hazırlıklar yaparak kutluyorlar bayramları. Tiyatrolar, danslar, şarkılar, şiirler... Emeği geçen tüm öğretmenlerimi ellerinden, öğrencileri gözlerinden öpüyorum ama yeterli değil.
Bizde öğrenci olduk bizde 23 Nisan'ı, Cumhuriyet Bayramı'nı kutladık ama hiç bu kadar basit organizasyonlar görmedik. Şu an 35 yaşının üzerinde olanlar kapatsınlar gözlerini bir düşünsünler bayram günlerini...
Bir elimizde kağıt bayrak diğer elimizde balon yada pamuk helva, sınıflarımızın camları mutlaka süslenmiş bayraklarla donatılmış, sokaklarda görev aldığı gösterinin kıyafetleri ile koşuşturan çocuklar, Televizyonda Dünya çocuk bayramını kutlamak için yabancı ülkelerden gelmiş çocuklar bir cümle Türkçe söylerdi de yüreğimiz kabarırdı, bayramlara özel partiler sinemalar tiyatrolar, stadyumlardaki geçit törenleri gösteriler, Cumhuriyet Bayramlarında akşamları yapılan havai fişek gösterileri fener alayı yürüyüşleri. Bunların hepsi her bayram olurmuydu yoksa benmi rüya görüyorum ?
Bayramlar özel günlerdi. Coşkuyla kutlanırdı çünkü kutlanması gereken günlerdi çünkü BAYRAMDI.
Bayramlar neden kutlanır ? Milli duygularımızı ve tarihimizi gelecek kuşaklara taşımak için tabi ki ama malesef Milli duygulardan arındırılmış, yozlaşmış, duygusuz, tepkisiz yeni kuşaklar yetiştirmeye başladık. İşte bu yüzden 23 Nisan günü daha bir inanarak ve daha içten şekilde dedim ki "Nerede o eski bayramlar."
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz