"Neredesin Firuze"nin Diyarbakır galası

DİYARBAKIR (İHA) - Neredesin Firuze filminin Diyarbakır galası, filmin oyuncularının katılımıyla yapıldı. Oyunculardan Özcan Deniz, bütün bölgenin gönlünü almak adına yapılan bu galanın kendilerini çok heyecanlandırdığını söyledi.

Neredesin Firuze'nin Diyarbakır Galası, Mega Center'da yapıldı. Filmin oyuncuları Özcan Deniz, Demet Akbağ, Haluk Bilginer, Şebnem Dönmez ve Ragıp Savaş, saat 20.00'de başlayan galaya bir saat geç geldi. Basın mensuplarının içeriye alınmaması üzerine gerginlik yaşandı. Daha sonra organizatörler, özür dileyerek basın mensuplarını içeri aldı. Özcan Deniz'e yoğun ilginin gösterildiği galada, sanatçı ezilme tehlikesi geçirdi. Güvenliği aşarak galanın yapıldığı alana giren vatandaşlar, oyuncularla fotoğraf çektirmek için adeta birbirleri ile yarıştılar.

Reklam
Reklam

Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Özcan Deniz, uzun süredir ilk kez Anadolu'da bir Türk filminin galasının yapıldığını belirterek, "Güneydoğu ve Doğu Anadolu'nun kalbi sayılabilecek olan Diyarbakır'da, bütün bölgenin gönlünü almak adına yapılan bu gala bizleri çok heyecanlandırdı. Filmimiz güzel olduğu için gittiğimiz her yerde çok memnun edici ilgi ile karşılaşıyoruz. Türk Sineması'nda artık Anadolu'da film yapma modası başladı. O yüzden Diyarbakır'da film çekebiliriz, kısaca her an bir filmde bu kentte çekilebilir" dedi.

Sanatçı Demet Akbağ ise, film ekibinin daha önce farklı farklı yerlerde bulunduklarını belirterek, "Bizler hem tiyatro hem televizyon dizileriyle farklı projelerle seyircinin karşısına çıktık. Ancak seyirci hepimizi bir arada gördüğü için ilgide dolayısıyla fazlalaştı. Vizontele ve Firuze filmlerinin birbirini geçer veya geçmez biz böyle bir yarışta değiliz. Basın bir şekilde bu filmleri yarıştırıyor" diye konuştu.

"Mahsun Kırmızıgül'ün memleketindesiniz, onu bu galaya davet ettiniz mi?" şeklindeki bir soruya cevap veren Özcan Deniz, davet edilecek bir durum olmadığını söyledi.

Reklam
Reklam