Neşet Ertaş hayatını kaybetti

İzmir'de bir haftadır hastanede tedavi gören Türk Halk Müziği’nin efsane isimlerinden Neşet Ertaş, hayatını kaybetti.

İzmir’de özel bir hastanenin onkoloji servisinde 15 gündür kanser tedavisi gören Türk halk müziğinin usta sesi Neşet Ertaş, sabah saat 08:45 sularında hayatını kaybetti.

Videoyu izlemek için tıklayın - Video

Fotoğraflarla Neşet Ertaş - Galeri

İzmir’de özel bir hastanenin onkoloji servisinde 15 gündür kanser tedavisi gören Türk halk müziğinin usta sesi Neşet Ertaş, sabah saat 08:45 sularında hayatını kaybetti. Sanatçı dün ise “primer hastalığı” yoğun bakım servisine kaldırılan Ertaş, bugün hayatını kaybetti. Kırşehirli ünlü saz ve söz ustası Neşet Ertaş doğduğu Kırşehir’de toprağa verilecek.

Reklam
Reklam

VASİYETİ VARDI; BABAMI KIRŞEHİR'E GÖTÜRECEĞİZ

Usta sanatçının ölümün ardından hastane önünde basın toplantısı düzenlendi. Toplantıda Neşet Ertaş’ın oğlu Hüseyin Ertaş'da açıklamada bulundu: "Acımız taze. O Türkiye’ye mal olmuş bir sanatçı. Bizim ailemiz, babamız. Fazla da bir açıklama yapmak istemiyoruz. Hastane ve doktorlar gereği kadar ilgilendi. Yolcumuzu bugün uğurladık. Kendisini Kırşehir’e götüreceğiz. Aile öyle karar verdi. Vasiyeti vardı, babasının yanına defnedilecek. En kısa zamanda cenazesini götürüp defnetmek istiyoruz."

"ÇOK CİDDİ RAHATSIZLIĞI VARDI"

Ertaş'ın doktorları yaptığı basın toplantısında; "Gereken tedavi yapıldı. Durumunda iyileşme olmayınca Pazar günü yoğun bakıma aldık ama maalesef bu sabah 08.45’te kendisini kaybettik. Hastamızın ileri seviyede kanseri vardı. Genel durumu bozulunca yoğun bakıma aldık. Daha önce başka hastanelerde tedavi altına alındı."

Hastane Başhekim yardımcısı Orhan Satılmaz; Ailesi ve kendisi rahatsızlığının bilinmesini istemediği için açıklama yapamıyorduk. Son dönemde ağrılarını dindirmek için hastanemize yatırıyorduk. Pazar günü ağırlaştı. Solunum desteğiyle yaşatabildik. Sabah 08.45’te de rahmetli oldu. Çok ciddi rahatsızlığı vardı. Yakınlarına da çektiğini göstermek istemiyordu. Çok metanetliydi. Akciğer ve kemiklerinde ağrılar vardı. Tümör başka yere sıçramış, metastaz yapmıştı.

Reklam
Reklam

Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, türkü pınarı, büyük ozan Neşet Ertaş’ın vefatından büyük üzüntü duyduğunu belirterek, “Sevenlerinin ve Kırşehirlilerin başı sağolsun” dedi. Başkan Bahçeci, Neşet Ertaş’ın cenazesinin yarın Kırşehir’e getirileceğini ve Cacabey Camii’nde kılınacak namazın ardından Bağbaşı Mezarlığı’ndaki babası Muharrem Ertaş’ın yanına defnedileceğini söyledi. Ünlü bozlakçı Neşet Ertaş’ın adının Kırşehir’deki caddelerde, okullarda ve babası Muharrem Ertaş’la birlikte bir de anıtı bulunuyor. Neşet Ertaş’ın cenazesine Kırşehir’den ve dışarıdan binlerce seveninin katılacağı bildirildi.

SEVENLERİNE 'İYİYİM' MESAJI YOLLAMIŞTI

Neşet Ertaş'ın hastaneye kaldırılması sonrası özellikle sosyal medyada öldüğüne dair haberlerin çıkması üzerine sevenlerine mesaj yollamıştı. Ertaş, hayranlarına "Merak etmeyin, iyiyim" diye seslenmişti.

TÜRKİYE'NİN "YAŞAYAN İNSAN HAZİNESİ" NEŞET ERTAŞ

Birleşmiş Milletler (BM) Eğitim, Bilim ve Kültür Kurumunun (UNESCO) somut olmayan kültür mirası çalışmaları kapsamında, Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin 2010 yılı "Yaşayan İnsan Hazineleri"nden biriydi Neşet Ertaş.

Reklam
Reklam

Usta sanatçı Abdallık Geleneği-Halk Ozanlığı kategorisinde bu ödüle layık görülmüştü.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: