Neşet Ertaş Için Kepez'de Anma Programı Düzenlendi

"Bozkırın Tezenesi" olarak ünlenen Türk Halk Müziği sanatçısı Neşet Ertaş için anma programı düzenlendi.

"Bozkırın Tezenesi" olarak ünlenen Türk Halk Müziği sanatçısı Neşet Ertaş için anma programı düzenlendi.

Kepez Belediyesi ve İç Anadolu Platformu tarafından Erdem Bayazıt Kültür Merkezi'nde düzenlenen programında, "Neşet Ertaş'ın eserleri, yöresel sanatçılar tarafından seslendirildi.

Anma programına Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Belediye Başkan Yardımcısı Mesut Kocagöz, Talasemi Federasyonu Genel Başkanı Duran Canatan, dernek başkanları ile çok sayıda vatandaş katıldı. Programın özel konuğu ise Neşet Ertaş'ın eşi Leyla Ertaş oldu.

Reklam
Reklam

Neşet Ertaş'ın kendi sesinden hayatının seslendirdiği belgeselin gösterimi ile başlayan programda, halk ozanı Dursun Uçar, Anadolu Teber Ekibi ve yöresel sanatçılar Murat Balaban ve Nihat Akçer tarafından Ertaş'ın "Zahidem", "Mühür Gözlüm", "Zülüf Dökülmüş Yüze", "Şirin Kırşehir", "Gönül Dağı" ve "Ay Dost" gibi eserleri icra etti.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, burada yaptığı konuşmada, Anadolu coğrafyasına değer kazandırmış, gönüllerde müstesna bir yere sahip tüm değerleri gelecek kuşaklara aktarabilmek için gayret içinde olduklarını belirtti.

Büyük bir titizlik ve sorumlulukla gelecek nesillere ışık tutacak onlarca programa Kepez'de hayat verdiklerini dile getiren Tütüncü, türkülerin ve bozlakların unutulmaz üstadı Neşet Ertaş'ı bu düşünceyle yüzlerce vatandaşın katıldığı programda andıklarını söyledi.

Muhabir: Yusuf Karadağ

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: