Neşet Ertaş'a saygı gecesi

‘Neşet Ertaş’a Saygı Gecesi’ adı altında Kağızman Halk Eğitimi Merkezi salonunda düzenlenen anma programında saz sanatçıları sahne aldı.

Kars Kağızman İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından saat 19.30 da ‘Neşet Ertaş’a Saygı Gecesi’ adı altında Kağızman Halk Eğitimi Merkezi salonunda düzenlenen anma programında saz sanatçıları sahne aldı. Saz sanatçıları Neşet Ertaş'ın eserlerini seslendirmesi, salondaki dinleyicilerin coşkulu alkışlarına sahne oldu.

Kağızman ilçe Milli Eğitim Müdürü Cevdet Parlar. programda bir konuşma yaptı. Ölümsüzleşen ustaların hayata dair neleri varsa Kağızman halkıyla tanışması için bir başlangıç yaptığını söyleyen parlar, Kağızman ’da farklı bir gelenek başlatmak istedik. Bu toplumun hangi değerleri varsa, hangi ustası varsa, hangi düşünce adamı varsa, hangi müzik adamı varsa Kağızmanlılar tanısınlar istedik. Aslında arzu ettiğimiz şey Neşet Ertaş’ı burada canlı canlı dinlemekti gönül dağını, zahidemi, ondan dinlemekti. Ama hayat buna müsaade etmedi.” dedi.

Reklam
Reklam

Proğramdaki öğretmen genç bir dinleyici, “Bozkırın tezenesi büyük üstadımız böyle programlarla anılması gurur verici. Hemşehrimi severek dinliyorum. Diğer sanatçıların eserlerini seslendirmesi sevindirici.” diye konuştu.

NEŞAT ERTAŞ KİMDİR,

Kimdir Neşet Ertaş? Sarısözen'in tabiri ile bir zamanlar sadece ve sadece "Kırşehirli Mahalli Sanatçı" olarak bilinen Neşet Ertaş'ı binlerce, hatta milyonlarca saz çalıp türkü söyleyen diğerlerinden ayıran nedir? Onun sazımn ve sesinin insanı büyüleyen sırrı nereden gelmektedir? Neredeyse yarım asra varan bir süreden beri gerçek anlamda gönül telimizi titreten, ruhumuzu ürperten bu esrarlı sesin, sazın ve yorumun arka planında neler ve kimler vardır? Sazı gümbür gümbür ses veren, adeta davula eslik edercesine sazının göğsünde pençesiyle sesler çıkaran, hep samimi ve kendi halinde yüreğinin acılarını ve kendi iç gurbetlerini seslendiren; hiç bir medyatik tutumu olmayan, kalabalıklardan ve şöhretten adeta köşe bucak kaçarak pek ortalıklarda görünmeyen; mezhep, parti ve etnik kimlik çağnsımlanna pirim vermeyen, sazından, sözünden ve sesinden gayri hiç bir şeyden medet ummayan bu "Garip" insanı tanımak kadar tanımlamak da gerçekten zor.

Reklam
Reklam

(AÇ-BA-S) KARS/KAĞIZMAN (KHA) - ALİ ÇELİK -ÖZEL HABER

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: