Neşet Ertaş'ın Sevenleri, Öldüğü Hastaneye Akın Etti

Halk ozanı Neşet Ertaş'ın vefat haberini alan sevenleri, hastane önüne akın etti. Başbakan Recep Tayyip...

Halk ozanı Neşet Ertaş'ın vefat haberini alan sevenleri, hastane önüne akın etti. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ile Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay başta olmak üzere birçok siyasetçi ve devlet adamının da ailesine telefon ederek taziyelerini ilettiği öğrenildi.

Ege Üniversitesi Devlet Türk Müziği Konservatuvarı öğrencileri de hastane önüne giderek aileye taziyelerini iletti. Neşet Ertaş posterleri taşıyan grubun adına açıklama yapan Öğretim Görevlisi Gökan Ekim, "Acımız çok büyük. Üstadın hep yanında olmaya çalıştık. Maalesef ki hocamızı, ustamızı kaybettik. Önemli bir geleneğin temsilcisiydi ve bu önemli geleneğin en önemli icracısıydı Neşet Usta. Halk müziğinin yaşayan efsanesiydi ancak bundan sonra hepimizin gönlünde ölümsüz efsanesi olarak yer alacak. Hepimizin başı sağolsun." dedi.

Reklam
Reklam

Rahatsızlanarak 15 gün önce İzmir'de özel bir hastaneye kaldırılan Neşet Ertaş, bu sabah saatlerinde vefat etti. Sanatçının cenazesinin hastaneden alınarak havayoluyla Ankara'ya, oradan da memleketi Kırşehir'e gönderileceği belirtildi. Ertaş, memleketinde yapılacak cenaze töreninin ardından vasiyeti üzerine babası Muharrem Ertaş'ın yanına defnedilecek.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz