Neşet Ertaş'ın üç sazı kayboldu

Neşet Ertaş'a ait üç saz ile bazı özel eşyaları, İzmir'in Karabağlar ilçesindeki evinde bulunamadı.

İzmir'de kısa süre önce hayatını kaybederek son yolculuğuna uğurlanan Türk Halk Müziği sanatçısı Neşet Ertaş'a ait üç saz ile bazı özel eşyaları, İzmir'in Karabağlar ilçesindeki evinde bulunamadı. Aile fertlerinin şikayeti üzerine konu polise intikal ettirildi. Evde Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı inceleme sonucu hırsızlık izine rastlanmadı.

İzmir'de tedavi gördüğü hastanede geçtiğimiz ay vefat eden ve ölümüyle Türkiye'yi üzüntüye boğan ünlü halk müziği sanatçısı, besteci, söz yazarı Neşet Ertaş'ın Karabağlar ilçesi Yunus Emre Mahallesi'nde müze yapılması planlanan evinde bazı kişisel eşyaları bulunamadı. Sanatçının konserlerinde kullandığı ve 'en sevdiğim' dediği, üzerinde Atatürk motifi bulunan bağlamasının da aralarında bulunduğu 3 sazı ile özel eşyalarının kaybolması nedeniyle sanatçının yakınları tarafından polise müracaat edildi.

Reklam
Reklam

İzmir Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan incelemede, kapı ve pencerelerde herhangi bir zorlamanın olmadığı ve hırsızlık bulgusuna rastlanmadığı belirtildi. Emniyet yetkilileri, olayın hırsızlık olmadığını belirtti. Neşet Ertaş'ın kapı komşuları da eve dün çok sayıda polis ekibinin gelerek inceleme yaptığını belirtti.

Ertaş'ın 18 yıldır kapı komşusu olan Mahmut Özüpek , "Bu olayları biz de doyduk ama gerçeği net olarak bilmiyoruz. Bizim tek istediğimiz Neşet Ertaş'ın son günlerini geçirdiği evin müze, sokağın da Neşet Ertaş sokağı olmasını istiyoruz. Sazı çalındıysa da yapanların büyük ayıp ettiği ortada." dedi. Böyle bir olaydan üzüntü duyduğunu ifade eden Özüpek, dün eve çok sayıda polisin gelerek inceleme yaptığını ifade etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz