Neşet Ertaş'ın Vefatı

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Çetin Osman Budak, "Neşet Ertaş gibi, magazin dünyasının dışında kalan gerçek sanatçıların bu

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Çetin Osman Budak, "Neşet Ertaş gibi, magazin dünyasının dışında kalan gerçek sanatçıların bu durumda olması, geleneksel kültürümüzü temsil eden bu isimlerin hayatlarında gerekli vefa ve desteği görmemesi, ülkemiz adına ciddi bir üzüntü kaynağıdır" dedi.

Budak, yaptığı yazılı açıklamada, Türk halk müziğinin büyük ustası Neşet Ertaş'ın İzmir'de bir gecekondu semtinde oturduğuna dikkati çekti. Neşet Ertaş gibi ülkenin kimliğini koruyan ve güçlendiren sanatçıların, kültür politikalarıyla korunması gerektiğine işaret eden Budak, açıklamasında, "Neşet Ertaş gibi, magazin dünyasının dışında kalan gerçek sanatçıların bu durumda olması, geleneksel kültürümüzü temsil eden bu isimlerin hayatlarında gerekli vefa ve desteği görmemesi, ülkemiz adına ciddi bir üzüntü kaynağıdır" dedi.

Reklam
Reklam

Çetin Osman Budak, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"1971 yılında sanatçıların desteklenmesi için getirilen devlet sanatçısı unvan ve statüsü, sonraki yıllarda popülist yaklaşımlar nedeniyle tartışmalara konu olmuş ve terk edilmiştir. Sanata popülist yaklaşım, bugün her yere yayılmış ve medya gündeminde olmayan sanat ve değerli sanatçılar adeta unutulmaya terk edilmiştir. Neşet Ertaş'ın vefatının kültür ve sanat politikasının gözden geçirilmesine vesile olmasını ve ülkemizin bu tür ayıplardan kurtularak gerçek sanata ve sanatçılara değer verme yönünde adımlar atmasını ümit ediyor, merhum sanatçımıza Allah'tan rahmet ve sevenlerine başsağlığı diliyorum"

Muhabir: Hüseyin Kanber

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: