Nesibova'dan, Rektör Kibar'a Ziyaret

Azerbaycan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği Eğitim Müşaviri Doç. Dr. Necibe Nesibova, Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar'ı ziyaret etti.

Azerbaycan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği Eğitim Müşaviri Doç. Dr. Necibe Nesibova, Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar'ı ziyaret etti.

Rektörlük makamında gerçekleştirilen ziyarette, Adana-Azerbaycan Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Yakup Bulut, ÇÜ Devlet Konservatuvarı Tiyatro Anasanat Dalı Öğretim Üyesi Prof. Cihangir Novruzov, Prof. Dr. Ağıhan Sarıyev, Yrd. Doç. Dr. Toğrul Nağıyev ve Rektör Başdanışmanı Prof. Dr. Metin Yavuz hazır bulundu.

Rektör Kibar'a görevinde başarılar dileyen Doç. Dr. Necibe Nesibova, Azerbaycan Milli Eğitim Bakanı Mısır Merdanov'un tebrik mektubunu da Kibar'a takdim etti.

Reklam
Reklam

Azerbaycan'ın bağımsızlığını kazandığı ilk gününden bu yana "Kardeş Devlet Türkiye"nin her alanda yanlarında olduğunu belirten Nesibova, "Özellikle eğitim alanında Türkiye'den çok büyük bir destek alıyoruz. Çukurova Üniversitesi de bu desteğin en önemli parçalarından birisini oluşturuyor" dedi.

ÇÜ'deki Azeri öğrencilerin sayılarının artmasını arzuladıklarını ifade eden Nesibova, "Bu öğrenciler sizinle bizim ortak evlatlarımız. Eğitim alanında Çukurova Üniversitesi'nin eğitim kalitesinin farkındayız. Çukurova Üniversitesi'nden mezun olan öğrencilerimiz Azerbaycan'a döndüklerinde çok başarılı işlere imza atıyor ve marka oluyorlar. Bu yüzden üniversitedeki öğrenci sayısının artmasını istiyoruz" diye konuştu.

Rektör Kibar da, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Türkiye-Azerbaycan halkları arasındaki kardeşlik ve tarihsel bağların önemine dikkat çekti.

ÇÜ olarak Azerbaycan'la, bilimsel faaliyet, öğrenci değişim programları gibi birçok konuda ilişkilerin artarak devam edeceğini kaydeden Kibar, "Dost ve kardeş ülke Azerbaycan'ın her zaman yanındayız" dedi.

Reklam
Reklam

Verdikleri bu önemin en büyük yansıması olarak, Çukurova Üniversitesi Senatosu'ndan Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'e fahri doktora unvanı vermek üzere bir karar çıkardıklarını dile getiren Kibar, "Bu kararla Azerbaycan'ın Çukurova Üniversitesi olarak önemini bir kez daha göstermek istiyoruz. Amacımız Sayın Cumhurbaşkanına fahri doktora unvanını Çukurova Üniversitesi'nde törenle takdim etmekti, ancak Sayın İlham Aliyev'in yoğunluğundan dolayı bu mümkün gözükmüyor. Bizde sayın Cumhurbaşkanı'na fahri doktora unvanını Aralık ayı içerisinde Azerbaycan'da törenle takdim etmeyi düşünüyoruz" diye konuştu.

Muhabir: Zuhal Uzundere Kocalar

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: