Netanyahu yeni hükümeti sunuyor

Likud lideri Binyamin Netanyahu, yedi hafta süren pazarlıkların ardından bugün yeni koalisyon hükümetini sunacak.

Netanyahu, parlamentodan özel bir oturum düzenlemesini istedi. TSİ 16.00'daki oturumda yeni hükümetin yemin ederek göreve başlaması bekleniyor.

Netanyahu'nun, Likud partisi milletvekilleri ile yaptığı son dakika görüşmelerinde bazı bakanlıklara atanan isimlerde değişiklik yaptığı belirtiliyor. Netanyahu'nun, ana koalisyon ortaklarının liderlerini kritik bakanlıklara atamasının ardından Likud milletvekilleri arasında bir huzursuzluk yaşandığı ifade ediliyor. Kaynaklar, Netanyahu'nun da kendisi için düşündüğü ekonomi bakanlığını, Likud milletvekili Yuval Steinitz'e bıraktığını belirtti.

Reklam
Reklam

Koalisyonun en büyük ortağı, aşırı milliyetçi Evimiz İsrail lideri Avigdor Lieberman'ın dışişleri bakanı, sol İşçi Partisi lideri Ehud Barak'ın savunma bakanı olacağı belirtiliyor. Koalisyonun diğer ortakları ise aşırı dinci Şas partisi ise yerleşimcilerin desteklediği Yahudi Evi Partisi.

Bu arada parlamentonun onay vermesi halinde Netanyahu'nun kabinesinde 30 bakan olacak. Bu rakam, 2001-2003'deki Ariel Şaron hükümetinden bu yana oluşturulacak en kalabalık kabine olacak.

İHA