Netcad Yeni Ürün Yelpazesine Birini Daha Ekledi

Coğrafi Bilgi Sistemleri ve Mühendislik Çözümleri 1989 yılından bu yana yazılımlar üreten ‘Netcad’ geniş ürün...

Coğrafi Bilgi Sistemleri ve Mühendislik Çözümleri 1989 yılından bu yana yazılımlar üreten ‘Netcad’ geniş ürün yelpazesinde yer alan Netgis Server, KEOS, Netigma, Netpro gibi 30’un üzerindeki çözüme Netcad 6’yı ekledi.

Coğrafi Bilgi Sistemleri ve Mühendislik çözümleri üreten yerli yazılım firması Netcad tarafından yeni üretilen Netcad 6’nın tanıtım çalıştayı Antalya’da yapıldı. Konyaaltı Belediyesi Feslikan Salonu'nda yapılan çalıştayda Netcad Genel Müdür Yardımcısı Alpaslan Savacı yeni ana modül Netcad 6’nın birçok yeni özelliği de beraberinde getirdiğini belirtti.

Reklam
Reklam

Netcad’ın artık ‘ribbon/şerit menüler’ ile kullanılacağını kaydeden Savacı, “Daha önce birkaç tık ile ulaşılan pek çok özellik artık çok daha yakın. Klasik Netcad orta tuş menüleri artık işleme girilen anda kullanıcıların karşısında olacak. Google Maps ve dünya üzerindeki diğer harita sunucularına doğrudan destek veriliyor. Bu haritalar altlık olarak kullanılabilir. Üzerine kendi istediğiniz çizimler, katmanlar eklenebilir ve hep birlikte ‘print’ edilebilir” dedi.

Netcad 6 ile çok amaçlı bir arama motoru geliştirildiğini kaydeden Savacı, “Bu arama motoru ile CAD, GIS, GeoRSS, BELNET, KEOS, eDYS, SPP, CAS gibi veri kaynaklarında arama yapabilmenizin yanında Netcad komutları yada bir ülke paftası da aranabilir” şeklinde konuştu.

Çalıştay programı kapsamında Batı Akdeniz Bölgesi’ndeki Netcad kullanıcıları bir araya getirilerek Netcad 6 tanıtımının yanı sıra, 360 Derece Panoramik Görüntüleme, Kalkınma Ajansları Destek Paketleri ile Numarataj ve tapu Kadastro Uygulamaları konularında detaylı teknik sunumlar yapıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: