Neü Kazan'da Açılan Uluslar Arası Eğitim Fuarı'nda Tanıtıldı

Tataristan'ın başkenti Kazan'da açılan 'Uluslararası Eğitim Fuarı'nda, Nevşehir Üniversitesi büyük ilgi gördü.

Tataristan'ın başkenti Kazan'da açılan 'Uluslararası Eğitim Fuarı'nda, Nevşehir Üniversitesi büyük ilgi gördü.

Türkiye'den tek devlet üniversitesi olarak Nevşehir Üniversitesi'nin yanı sıra dünyanın çeşitli ülkelerinden 40'dan fazla üniversitenin yer aldığı fuara, Nevşehir Üniversitesi'ni temsilen Kapadokya Araştırma ve Uygulama Merkezi (NEVKAM) Müdürü Yrd. Doç. Dr. Adem Öger ile Rus Dili ve Edebiyatı Bölümü Arş. Gör. Fırat Başbuğ katıldı. Turizm, ekonomi, tarih ve Türkoloji gibi alanlarda lisans ve lisansüstü düzeyde Türkiye'de eğitim almak isteyen ve Nevşehir Üniversitesi standını ziyaret eden ziyaretçiler ve özellikle öğrenciler, üniversitenin fakülteleri ve bölümleri hakkında bilgiler aldı.

Reklam
Reklam

NEVKAM Müdürü Yrd. Doç. Dr. Adem Öger ile Rus Dili ve Edebiyatı Bölümü Arş. Gör. Fırat Başbuğ fuar sonunda, Kazan Başkonsolosu Ahmet Akıntı'yı makamında ziyaret ederek üniversiteleri hakkında bilgi verdi. Başkonsolos Akıntı'dan Kazan'daki eğitim kurumları hakkında bilgi alan heyet, Rektör Prof. Dr Filiz Kılıç adına kendisine plaket takdim etti.

Kazan Başkonsolosluğunu ziyaretlerinin ardından Tataristan Bilimler Akademisi G. İbrahimov Dil, Edebiyat ve Sanat Enstitüsü'nde temaslarda bulunan Nevşehir Üniversitesi heyeti, burada Enstitü Müdürü Prof. Dr. Kim Minnullin, Tataristan'ın en meşhur Türkloglarından Prof. Dr. Fatih Urmançi, sanat tarihi alanındaki çalışmaları ile tanınan Doç. Dr. Roza Rifkotovna ve Genç Bilim Adamları Birliği Başkanı Bahtiyar Minnullin ve birlik yönetimi ile görüşmelerde bulundu.

Üniversite heyetinin ziyaretleri Kazan İdil-Ural Federal Üniversitesi Şarkiyat Enstitüsü Türkoloji Bölümü ile devam etti. Bölüm Başkanı Doç. Dr. Asiye Rahimova, bölüm öğretim elemanları ve öğrencileri ile yaklaşık üç saat süren görüşmelerde, öğrencilerin ilgileri çok yüksek oldu. Ziyarette Şarkiyat Enstitüsü ile Nevşehir Üniversitesi arasında öğrenci ve öğretim elemanı değişimi için anlaşma yapılması kararlaştırıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: