Neü’de ‘ab Ve Yurt Dışı Eğitim Fırsatları’ Konulu Seminer

Nevşehir Üniversitesi (NEÜ) Gülşehir Meslek Yüksekokulu personeli ve öğrencilerine yönelik ‘Avrupa Birliği ve Yurtdışı Eğitim...

Nevşehir Üniversitesi (NEÜ) Gülşehir Meslek Yüksekokulu personeli ve öğrencilerine yönelik ‘Avrupa Birliği ve Yurtdışı Eğitim Fırsatları” konulu seminer verildi.

Gülşehir Meslek Yüksekokulu Konferans Salonu'nda NEÜ Avrupa Birliği Proje Koordinatörü Serkan Başar tarafından verilen seminere, Gülşehir Meslek Yüksekokulu Müdür V. Dr. Mehtap Aracı, akademik personel ve öğrenciler katıldı. Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından yürütülen ‘Hayat Boyu Öğrenme Programı’ ve ‘Gençlik Programı’nı katılımcılara anlatan Başar, öğrencilerin Erasmus, Farabi gibi programların yanı sıra ‘Work and Travel’, ‘Genc tur’, ‘Avrupa Gönüllü Hizmeti’ gibi programlardan nasıl faydalanabilecekleri hakkında bilgiler verdi.

Reklam
Reklam

Türk Ulusal Ajansı tarafından 2012 yılında verilen 21 milyon avro hibenin yaklaşık 1 milyon avrosunun Nevşehir’e ayrıldığını kaydeden Başar, Nevşehir’den yüzlerce kişinin bu programdan faydalanarak Avrupa’nın çeşitli kentlerinde eğitim alma fırsatına sahip olduklarını söyledi.

Başar ayrıca, Ahiler Kalkınma Ajansı tarafından yürütülen mali destek programlarında da TR71 bölgesinde (Nevşehir, Kırşehir, Kırıkkale, Aksaray ve Niğde) en çok hibeyi almaya hak kazanan ilin Nevşehir olduğunu kaydetti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: