NEÜ'de "Akdeniz'de Türk Korsan Faaliyetler" konferansı

Nevşehir Üniversitesi (NEÜ) tarafından "Akdeniz'de Türk Korsan Faaliyetler" konulu konferans düzenlendi.

Nevşehir Üniversitesi (NEÜ) tarafından "Akdeniz'de Türk Korsan Faaliyetler" konulu konferans düzenlendi.

Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Tarih ve Kültür Topluluğu tarafından düzenlenen ve Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen konferansı, Dolmabahçe Sarayı Müdürü Doç. Dr. Bülent Arı verdi.

Türklerin deniz faaliyetleri ve korsanlık hakkında bilgiler veren Arı, Akdeniz'deki korsanlığın çok eski tarihlere kadar uzandığını anlattı.

Arı, şunları söyledi:

"O dönemlerde korsanlık hükümetten icazetli olup, devlet desteğindeydi. Elde ettikleri ganimetleri Osmanlı limanlarına getirerek devlete pay verirlerdi. Osmanlı-da düzenli bir donanma olmadığı için, o dönemler korsanlarla işbirliği yapılmıştır. Tarihteki en büyük Türk korsanları ise Kemal Reis, Piri Reis, Hızır Hayreddin Paşa, Turgut Reis ve Uluç Ali Paşa'dır."

Reklam
Reklam

Konferansa öğrenciler, akademisyenler ve idari personel dinleyici olarak katıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz