NEÜ'de Rektörlük Seçimleri

Nevşehir Üniversitesi (NEÜ) Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, NEÜ Rektörlüğüne adaylığını açıkladı.

Nevşehir Üniversitesi (NEÜ) Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, NEÜ Rektörlüğüne adaylığını açıkladı.

Kılıç, Rektörlük Toplantı Salonunda düzenlediği basın toplantısında, NEÜ Rektörlüğü görevine yeniden aday olduğunu ifade ederek, göreve geldiği günden bugüne icraatlarını rakamlar vererek anlattı.

Rektör olarak atandıktan sonra NEÜ'nün gelişimini tüm Türkiye'nin yakından takip ettiğini, kendileri ile beraber kurulan üniversitelere birçok alanda fark attıklarını belirten Kılıç, "Biz bu başarıyı hep birlikte tüm Nevşehir olarak elde ettik. Üniversitemiz her alanda gözle görülür ilerlemeler kaydetmiştir. 2007'de 16 öğretim üyemiz varken şu anda bu sayı 147 öğretim üyesine çıktı, kısa sürede 161'e ulaşacak. Yine profesör sayımızda yüzde 433'lük, doçent kadromuzda yüzde 600'lük bir artışı yakaladık. Biz fiziksel olarak büyüdüğümüz gibi akademik anlamda da, bilim alanında da büyüyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

Türkiye'de lojman izni alabilen sayılı üniversiteler arasında yer aldıklarını, inşaatı bitmek üzere olan 96 konutluk lojmanları Ağustos-Eylül aylarında teslim alacaklarını kaydeden Kılıç, ayrıca personel lojmanlarınında inşaatının devam ettiğini bunlarında 1 yıl içerisinde teslim edileceğini ifade etti.

-"NEÜ hem bilimsel hem de ekonomik anlamda büyüdü"

NEÜ'nün kuruluşundan sonra her yıl üzerine misli misli koyarak büyüdüğünü ve uluslararası düzeyde de akademik anlamda ciddi bağlantılar kurulduğunu belirten Kılıç, şunları kaydetti:

"Üniversitemiz, Türkiye genelinde artık öğrencilerin tercih edeceği üniversiteler arasında ilk sıralarda gelmektedir. Bizim büyümemiz sadece inşaat alanında öğrenci sayısında ya da personel anlamında değil yaptığımız akademik çalışmalarımızla da büyüyoruz. Bilimsel yayın olarak 184 üniversite arasında 73. sıradayız. Bizle aynı zamanda kurulan üniversiteler içinde ise 24. sıradayız. Uluslararası anlaşmalara imza attık ve atmaya da devam edeceğiz. Önümüzdeki süreçte Güney Kore, Japonya ve ABD'den üniversitemize ziyaretler olacak, bu sayede akademik ilişkilerimiz gelişecek ve hocalarımız buralara gidecek. Zaten biz yurt dışına gitmek isteyen hocalarımıza sonuna kadar destek veriyoruz. Ekonomik büyümemiz ilgili kurumlarca takdir ediliyor ve destekleniyor. 2007 yılında 2 milyon olan bütçemiz, şimdi 53,5 milyon liraya ulaştı."

Reklam
Reklam

-"Onların hayal ettiklerini biz gerçekleştirdik zaten"

Gazetecilerin adaylıklarını açıklayan rektör adaylarının projelerini sorması üzerine Kılıç, seçimlerde ne kadar fazla aday olursa o kadar iyi olacağını ve kendilerinin de bu durumdan memnun olacaklarını belirtti.

NEÜ'ye tıp fakültesi projesinin de şu şartlarda mümkün olamayacağını, kendilerinin de bu konuda çok girişimde bulunduklarını anlatan Kılıç, Sağlık Bakanlığı'nın aldığı karara göre nüfusu 750 binin altında olan illere tıp fakültesi kurulmasına izin verilmediğini, istisna olan yerlerin de başvurularını bu uygulama çıkmadan çok önce yapmış oldukları için olduğunu ifade etti.

Rektör adayı olduğu için hayal ürünü vaatler vermeyeceğini, zaten Türkiye Cumhuriyeti'nin 2023 hedefi doğrultusunda her yıl NEÜ'de ne yapılacakların tamamının planlamasının yapıldığını belirten Kılıç, "Ben burada sizlere hayalci şeyler söyleyemem. Bizim 2023 hedefleri doğrultusunda her türlü planımız hazır. Biz onların hayal ettiklerini gerçekleştirdik zaten. Biz yolumuza bakıyoruz, bizim ilk hedefimiz eğitim, ilahiyat ve mühendislik fakültemizi güçlü hale getirmek, daha sonra yeni fakülteler açmaktır" diye konuştu.

Reklam
Reklam

-"Rektörlük her şey değildir, biz her şeyden önce akademisyeniz"

Rektörlüğün her şey olmadığını, kendisinin bir akademisyen olduğunu, Nevşehir'e hayatının sonuna kadar hizmet etmeye devam edeceğini kaydeden Kılıç, "Rektörlük her şey değildir, bizler akademisyeniz. Biz bu üniversitelerde hep rektör olarak görev yapmadık. Ben hayatımın sonuna kadar her aşamada NEÜ'ye ve memleketim Nevşehir'e hizmet etmeye devam edeceğim. Allah hayırlısını versin. Vatana, millete ve bana hayırlısı ise bu iş olsun. İyi niyetliyiz akıbeti de hayırlı olacağına inanıyorum" diye konuştu.

Muhabir: Murat Asil

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: