Nevbahar Koleji, Basketbolda Şampiyon Oldu

Van’da ‘Okul Spor Faaliyetleri’ adı altında düzenlenen Okullar arası Yıldız Erkekler ve Kızlar Basketbol turnuvaları...

Van’da ‘Okul Spor Faaliyetleri’ adı altında düzenlenen Okullar arası Yıldız Erkekler ve Kızlar Basketbol turnuvaları sona erdi. Yıldız Erkekler Basketbol turnuvasında rakiplerini tek tek yenerek şampiyon Serhat Nevbahar Koleji ile Yıldız Kızlar kategorisinde Hüsrevpaşa Ortaokulu kız öğrencileri şampiyon oldu. Şampiyon takımlar Van’ı bölgede temsil edecek.

Van’da Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okullarda ortaklaşa düzenlenen 2012-2013 yılı Basketbol turnuvası sona erdi. Düzenlenen Basketbol turnuvasına öğrenci ve veliler tarafından yoğun ilgi gösterildi. Turnuvada özel Serhat Nevbahar Koleji final maçında Hüsrevpaşa Ortaokulu'nun erkek basketbol takımını yenerek şampiyonluğa ulaştı.

Reklam
Reklam

Her iki takımın da karşılaşmada başa baş bir mücadele çıkarması seyircilere de zevkli anlar yaşatırken karşılaşmayı özel Serhat Nevbahar Koleji 55-46’lık bir skorla kazandı. Diğer yandan, Yıldız Kızlar kategorisinde Hüsrevpaşa Ortaokulu kız öğrencileri de rakiplerini tek tek yenerek şampiyonluğa ulaştı. Bu iki şampiyon takım Van’ı bölgede temsil edecek.

Konu ile ilgili açıklama yapan Van Gençlik ve Spor İl Müdürü Aslan Sinir, “Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ortaklaşa düzenlenen 2012-2013 yılı Eğitim ve Öğretim yılı Okul Spor Faaliyetleri kapsamı içerisinde basketbol turnuvası düzenledik. Okullarımızın düzenlenen faaliyetlerimize ilgi göstermeleri bizleri sevindiriyor. Buradaki amacımız gençlerimizi kötü ortamlardan uzaklaştırmak ve sportif faaliyetlere daha yoğun bir ilgi göstermelerini sağlamaktır.” dedi.

Özel Nevbahar İlköğretim Okulu Müdürü Mehmet Yıldız ise yaptığı açıklamada, "Bu yıl sadece basketbolda değil önce futsal, ardından güreş, masa tenisi ve voleybolda branşlarında da önemli başarılar elde ettik. Bu başarılarla okulumuz sadece eğitimde değil sosyal alanda da başarılı bir okul olduğunu kanıtlamış oldu. Öğrencilerimizi tebrik eder başarılarının devamını dilerim." dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: