Nevruz Bayramı

AK Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun, "Baharın ve bereketin müjdecisi olan Nevruz, sevgi ve hoşgörü günüdür" dedi.

AK Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun, "Baharın ve bereketin müjdecisi olan Nevruz, sevgi ve hoşgörü günüdür" dedi.

Coşkun, Nevruz Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, yeniden diriliş anlamlarını taşıyan Nevruz'un dünyanın en eski barış ve kardeşlik mirası olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Baharın ve bereketin müjdecisi olan Nevruz, sevgi ve hoşgörü günüdür. Baharın gelişini, doğanın uyanışını müjdeleyen, umut dolu başlangıçların, bolluk ve bereketin simgesi olarak kabul edilmektedir. Nevruz'da sadece doğa canlanmaz, ruhumuzdaki güzelliklerin yansıdığı iyi duygular da dirilir. Her baharın gelişi bir başlangıçtır, mutluluğa, kardeşliğe ve barışa açılan yeni bir sayfadır. Dili, dini, mezhep ve inancı, etnik kökeni ve siyasi görüşü ne olursa olsun, aynı bütünün, aynı vatanın, aynı milletin mensuplarıyız; aynı gök kubbenin altında yaşıyor, akraba ilişkileri kuruyoruz. Farklılıklarımız, ortak kültür mirasımızı oluşturan zenginliğimizdir."

Reklam
Reklam

-Belediye Başkanı Koçal'ın mesajı-

Yalova Belediye Başkanı Yakup Bilgin Koçal ise mesajında, tazelenişin sembolü olan Nevruz Bayramı'nın, yüzlerce yıldır aynı ruh ve heyecanla kutlandığını ifade ederek, şöyle dedi:

"Bizler toprağı ana diye isimlendiren, topraktan yaratıldığımıza ve yeniden toprağa döneceğimize inanan bir kültürün ve inancın insanlarıyız. Bu bakımdan, toprağın yeniden dirilişi demek bizim kültürümüzde aslında bütün bir hayatın, insani değerlerin yeniden yeşermesi anlamına gelmektedir. Nevruz, bizlere kardeş olduğumuzu, bir olduğumuzu birlik olduğumuzu hatırlatmaktadır. Hepimizin aynı kökten, aynı ruhtan geldiğimizi vurgulamaktadır."

Muhabir: İsmail Ersan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: