Nevruz coşkusu başladı

Şanlıurfa’da şu ana kadar 45 kişinin gözaltına alındığı Nevruz’da Altan Tan'ın da katılımıyla kutlamalar ve konuşmalar başladı.

Güvenlik kontrollerinden sonra içeri alınan şahıslar alanda davul zurnalarla karşılandı. Kürtçe şarkıların da çalındığı kutlamada katılımcılar halay çekip zılgıtlar attı.

Çocukları omuzlarına alan katılımcılar açtıkları pankartlarla barış ve sevgi mesajı verdi. Yasa dışı pankartların açılmasına izin verilmeyen mitingde bu tür girişimde bulunan şahsılar gözaltına alındı.

Bazı şahısların içeri girerken 4-5 kat elbise giydikleri görüldü. Polis arama noktalarında bu şahsıları detaylı olarak aradı.

Saatler 13.30’u gösterdiğinde gözaltına alınanların sayısı 45 olarak tespit edildi.

Reklam
Reklam

BDP İl Eş Başkanı Fatma İzol’un konuşmasıyla başlayan program Diyarbakır milletvekili Altan Tan'ın halka seslenişiyle devam edecek...

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: