Nevruz Coşkusunu Öğrenciler Öğretmenleriyle Birlikte Yaşadı

Kayseri Osman Ulubaş Anadolu Lisesi'nde Nevruz kutlamalarını öğrenciler öğretmenleriyle birlikte yaşadı. Ateş üzerinden atlayan öğrenciler...

Kayseri Osman Ulubaş Anadolu Lisesi'nde Nevruz kutlamalarını öğrenciler öğretmenleriyle birlikte yaşadı. Ateş üzerinden atlayan öğrenciler çuval, ağızda kaşıkla yumurta taşıma, halat çekme, yoğurt kabında altın bulmada yarıştı. Öğrencilerine eşlik eden öğretmenlerle veliler daha sonra kendi elleriyle etli pilav ikramında bulundu.

Baharın gelişini temsil eden Nevruz Bayramı nedeniyle Kayseri Osman Ulubaş Anadolu Lisesi’nde bir etkinlik düzenlendi. Etkinlikte, öğretmenler hizmette, öğrenciler yarışlarda ter döktü. Ateş üzerinden atlayan öğrenciler çuval, ağızda kaşıkla yumurta taşıma, halat çekme, yoğurt kabında altın bulmada yarışırken, öğretmenler de Okul Aile Birliği'nin hazırlattığı yemekleri dağıttı. Etkinlikte öğretmen, öğrenci, veli dayanışması ve kaynaşmasının en güzel örneği sergilendi.

Reklam
Reklam

Okul Müdürü Abdullah Danacı, öğretmenler, Okul Aile Birliği yönetimi, veli ve öğrencilerin katıldığı kutlamalarda, Nevruz Bayramı'nın anlam ve önemini anlatan konuşmalar yapıldı, şiirler okundu. Yakılan ateşin üzerinden atlanan etkinliklerde, çuval içine giren öğrenciler belli mesafeyi birinci tamamlamak için yarıştı. Ağızda tutulan kaşık üzerindeki çiğ yumurtayı düşürmeden taşımak ve bitişe ulaşabilmek için ter döken öğrenciler, daha sonra sınıflar arası halat çekmede birinci olmak için kıyasıya mücadele etti.

Osman Ulubaş Anadolu Lisesi'ndeki etkinlik, okul aile birliği üyelerinin hazırlattığı pirinç pilavı, kavurma et, ayran ve tatlıyı Okul Müdürü Abdullah Danacı ile öğretmenlerin öğrencilere dağıtması ile sona erdi. Okuldaki bu etkinlik, öğretmen, öğrenci, okul aile birliği ve veli dayanışması dikkat çekti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: