'Nevruz Efsaneler Ülkesi DisneyVan', 2023'e kadar bitecek

AK Parti Van milletvekili adayı Burhan Kayatürk, 2023 yılına kadar Van Gölü kıyısında yapmayı planladığı...

AK Parti Van milletvekili adayı Burhan Kayatürk, 2023 yılına kadar Van Gölü kıyısında yapmayı planladığı 'Nevruz Efsaneler Ülkesi’nin tanıtımını yaptı. Hayata geçmesi halinde Türkiye'nin ilk Temalı Eğlence Merkezi olacak projenin tanıtım toplantısında konuşan Kayatürk, 20 bin dönüm arazi üzerinde 3 milyar dolara mal olacak şehrin kurulması aşamasında en az 50 bin kişinin istihdam edileceğini söyledi.
Van Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda ''Nevruz Efsaneler Ülkesi Van Eğlence Şehri Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Projesi'' tanıtım toplantısının açılışında konuşan AK Parti Ankara Milletvekili ve Van milletvekili adayı Burhan Kayatürk, projenin 3–4 yıl önce Ankara için tasarlandığını ancak bazı nedenlerle hayata geçirilemediğini belirterek, projeyi hazırlayan ekibi iknasıyla bunu Van için yeniden gözden geçirip uyarladıklarını söyledi. Kayatürk, projeye seçimden sonra, temmuz ayının ortalarında başlanacağını ilk etabının ise 2014 yılının bahar aylarında bitirilmesinin planlandığını ifade etti.
Van ve çevresinde özel sektörün yatırım yapması için devletin öncelikle eğitim, sağlık ve ulaşım alanında yatırımlar yapması gerektiğini dile getiren Kayatürk, ''Eğitim, sağlık ve ulaşım alanında son 8 yılda inanılmaz hizmetler yapılmış ve yapılanmaya devam edilmektedir. Özel sektör bu yatırımlardan sonra gelecek, ancak özel sektörde yatırım yaparken güvenlik ve kazancına bakmaktadır." dedi.
Tanıtımı yaptıkları bu projenin kendisinin veya başka bir AK Parti milletvekili adayının yatırım projesi olmadığının altını çizen Kayatürk, çocuklarımıza hizmet edecek bütün Vanlıların projesi olduğunu kaydetti.
Projenin maliyeti hakkında kısa bilgi veren Kayatürk, şunları söyledi: ''20 bin dönüm arazi üzerinde kurulacak bu projenin yaklaşık değeri 3 milyar dolardır. Bu projenin hayata geçirilmesi aşamasından 40 ile 50 bin insanımız istihdam edilecek. Bu proje beraberinde başka yatırımları da getirecek. Van'ın emlak değerleri artmış olacak. Van'da herkes bu proje sayesinde kazanacak. 3 milyar dolarlık bir yatırım, 50 ile 60 bin insana istihdam verecek bir yatırımdır. Beraberinde başka yatırımlar da gelir. Van'daki emlak değerleri yükselecek. Van'da herkes bundan kazanacak.''
Van'da bu projeye benzer yatırımların hayata geçirilmesi için meclise güçlü bir şekilde gitmeleri gerektiğini ifade eden Kayatürk, Van sokaklarında taş atan çocuklar yerine harıl harıl çalışan gençler olmasını istediklerini dile getirdi.

Reklam
Reklam

"TEKSTİL KENT'TE 4 BİN KİŞİ İSTİHDAM EDİLECEK"
Kayatürk, konuşmasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Van'da kurulması planlanan Tekstil Kent ile ilgili kısa bilgi verdi. Kayatürk, Van-Gürpınar karayolunda inşa edilecek Tekstil Kent'le ilgili Başbakan Erdoğan'ın talimatıyla Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz'ın 17 milyon 350 bin TL'yi proje için çıkaracağını söyledi. Kayatürk, ''Tekstil Kent 25 bin metre kare alan üzerinde kurulacak. Tekstil kentin alt yapısını ve binalar 2 yıl içinde yapılarak yatırımcıya teslim edilecek. Burada en az 3 bin 500 ile 4 bin kişi istihdam edilecek. Binaları teslim ettiğimiz iş adamına binayı ücretsiz, elektriği, suyu indirimli veriyoruz. Vergi indirimli olacak. Ama yatırımcıya bir şartımız olacak. Çalıştırdıkları bütün insanlar Vanlı olacak ve en az 10 yıl burada üretim yapacaklar.'' diye konuştu.
Kayatürk'ün konuşmasının ardından ''Nevruz Efsaneler Ülkesi Van Eğlence Şehri Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'' proje ekibi, Prof. Dr. Saba Özmen, Uygun Alkan ve Levent Çağlar projenin detayları hakkında bilgi verdiler. Proje ekibinden Levent Çağlar, Nevruz Efsaneler Ülkesi'nin Türkiye'nin ilk Temalı Eğlence Merkezi olacağını dile getirerek, proje içerisinde turizm tesisleri, 4 büyük 5 yıldızlı otelin, 141 bin metre kare kapalı ile 308 bin metre karelik açık hava su parkının yapılacağını söyledi.

Reklam
Reklam

ÇALDIRAN SAVAŞ MÜZESİ KURULACAK
Çağlar, çocukların bilim, sanat ve kültürleri öğrendikleri, oyun ve oyuncakların bulunduğu bilim sanat merkezleri, gençlerin sporun her çeşidini, uluslararası olimpiyat standartlarında öğrenecekleri ve dijital ortamda her türlü sporu oynayabilecekleri, 'Ulusal Spor Müzesi' kurulacağını kaydetti.
Çaldıran veya Van'da Türkiye'nin ilk savaş müzesi olarak 'Çaldıran Savaş Müzesi'nin kurulacağını dile getirerek, yine inanç dünyasının birçok efsanesinin de görüntülendiği 'Medeniyetler Kültür Merkezi', beşeri dinlerin olduğu kadar, eski kültürlerin dinsel inançlarının da efsanelerini görüntüleyen uluslararası bir kültür merkezi olarak tasarlandığını vurguladı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz