Nevruz Için Gelen Türk Dünyası Sanatçıları Elazığ'da

Nevruz kutlamaları çerçevesinde bir konser gerçekleştirmek üzere Türk dünyasından Elazığ’a gelen sanatçılar Elazığ Valisi Muammer...

Nevruz kutlamaları çerçevesinde bir konser gerçekleştirmek üzere Türk dünyasından Elazığ’a gelen sanatçılar Elazığ Valisi Muammer Erol’u ziyaret etti.

Türk kültürünü araştırmak, yaşatmak ve geniş kitlelere tanıtmak amacıyla 1993 yılında kurulan Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) insanlığın ortak mirası olan Nevruz geleneğini geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yılda coşkulu bir şekilde kutlamak için çeşitli etkinlikler gerçekleştiriyor.

TÜRKSOY’un organizasyonu ve Elazığ Valiliği, Fırat Üniversitesi ve bazı kurumların katkılarıyla gerçekleştirilecek olan programa katılmak üzere Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Tataristan, Kırım gibi ülkelerden gelen ve Elazığ’da bir konser verecek olan sanatçılar Vali Erol’u makamında ziyaret etti.

Reklam
Reklam

Ziyarette Vali Erol’a ülkelerine ait ürünler ve tanıtım malzemelerinden takdim eden sanatçılar, etkinlikle ilgili bilgiler de verdi. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Erol ise Nevruz’un baharın başlangıcı olduğunu, tüm ülkelerde coşku ile kutlandığına dikkat çekerek, baharın ise yeni bir hayatın, daha güzel günlerin başlangıcı olarak kabul edildiğini kaydetti. Vali Erol, nevruzun insanlığın ortak mirası olduğuna da dikkat çekti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: