Nevruz Kutlamaları

Elazığ'da Nevruz kutlama programı açıklandı.

Elazığ'da Nevruz kutlama programı açıklandı.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Tahsin Öztürk, yaptığı yazılı açıklamada, baharın başlangıcı olarak kabul edilen geleneksel bayramlardan olan Nevruz'un 21 Mart günü düzenlenecek programla kutlanacağını bildirdi.

Program kapsamında saat 9.30'da PTT Meydanı önünde oluşturulacak kortej eşliğinde Öğretmenevi'ne yürüyüş yapılacağını kaydeden Öztürk, yürüyüş sonrası Mehter ekibi konseri, halk oyunları gösterisi ve aşure dağıtımı gerçekleştirileceğini belirtti.

Öztürk, etkinlikler kapsamında 22 Mart'ta Orman Bölge Müdürlüğü'nün öncülüğünde Harput'ta Nevruz Ormanı'nın bakımı ve fidan dikimi yapılacağını, Fırat Üniversitesi Bahattin Ögel Konferans Salonu'nda Prof. Dr. Muhammet Beşir Aşan tarafından "Türk Dünyasında Nevruz" konulu konferans verileceğini açıkladı.

Reklam
Reklam

Muhabir: Bestami Bodruk / Emrah Gökmen

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz