Nevruz Kutlaması, 2. Türk Dünyası Şenliği Ile Başladı

Nevruz kutlamaları, Ankara Çankaya Üniversitesi kampus alanındaki 2. Türk Dünyası Şenliği etkinlikleri ile başladı.Kazakistan Ankara...

Nevruz kutlamaları, Ankara Çankaya Üniversitesi kampus alanındaki 2. Türk Dünyası Şenliği etkinlikleri ile başladı.

Kazakistan Ankara Büyükelçisi Canseyit Tüymebayev, ATAK Topluluğu Başkanı M. Cengizhan Ertem, Rektör Prof. Dr. Ziya B. Güvenç, Azerbaycan Büyükelçisi Faig Bağırov ve Bilkent Üniversitesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Kalpaklı şenlikte birer konuşma yaptı
Kazakistan, Türkiye, Azerbaycan, Kırgızistan, Özbekistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Kosova ve Makedonya’yı tanıtan sergiler düzenlendi.

Reklam
Reklam

Ankara Kulübü Seğmenler Ekibi, Kafkas Solo, Efe-Zeybek Gösterisi, Elazığ Derneği Çayda Çıra Ekibi, ESAV Halk Oyunları Ekibi, Yenimahalle Belediyesi TUBİL Halk Oyunları Ekibi ve Türk Müziği Topluluğu tarafından halk oyunları gösterileri yapıldı ve konserler verildi.

NAZARBAYEV'İN KİTABI HEDİYE EDİLDİ

Kazakistan Ankara Büyükelçisi Canseyit Tüymebayev, konuklara Devlet Başkanı Nursultan Nazarbayev’in seçilmiş eserlerinden derlenerek, 2012 yılında, 5 cilt halinde yayınlanan kitapları ve Kazakistan-Türkiye: Dostluk İle İşbirliği’nin 20 Yılı adlı kitabı hediye etti.

Canseyit Tüymebayev konuşmasında “2. Türk Dünyası Şenliği etkinlikleri birbirimizi daha iyi tanıyabilmemiz için yapılıyor. Ülkelerimiz arasında, bir aylık süreye kadar vizesiz gidiş-geliş imkânı var. Otobüse biner gibi uçağa binip Kazakistan’a gidebilirsiniz. Nevruz Bayramı, Türk dünyasının ortak bayramı olarak kutlanıyor. Bundan sonra, bir hafta süren etkinlikler düzenlenmesini teklif ediyorum.” dedi.

Altaylar’dan Akdeniz’e kadar, 200 milyondan fazla insanı buluşturan Nevruz Bayramı’nın ortak bayram olduğuna işaret eden Tüymebayev, “Bu günde karlar erir, çiçekler açar, koyunlar kuzular, her yönüyle doğa canlanır.” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: