'Nevruz resmi tatil olsun'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Nevruz'un resmi bayram olarak kutlanması için kanun teklifi verdi.

Sezgin Tanrıkulu, TBMM Başkanlığına Ulusal Bayram ve Genel Tatiller Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifini sundu.

Teklif, 21 Mart gününün Nevruz Bayramı tatili olmasını ve resmi bayram olarak kabul edilmesini öngörüyor.

Tanrıkulu, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında dün akşam Adalet Bakanlığı ve AK Parti Genel Merkezi’ne yapılan saldırıyı değerlendirdi. Saldırıları şahsı ve partisi adına kınadığını söyleyen Tanrıkulu, “Aynı zamanda olayla ilgili açıklama yapan Parti Sözcüsü'nü kınıyorum. Bu vahim olaydan CHP ve Genel Başkanı sorumlu tutmak sakiliktir… AK Parti Genel Merkezi’ne ve Adalet Bakanlığı’na bu ortamda saldırı yapılıyorsa durup düşünmek lazım. Milli istihbarat, güvenlik güçleri nerede. Nasıl bir vahim bir saldırıya imkan sağlayacak ortam hazırlanır. Her şeyi dinleyen, izleyen hükümet ve kurumları nasıl bu saldırıyı önleyemedi. Bu saldırıdan hangi yararı ummaktalar.” diye konuştu. Tanrıkulu, konuyla ilgili bir başka soru üzerine, “Herkesin nefesini bilen hükümet roket atar ile saldırıyı bilmeyecek. Kimi güveneceğiz?” diye sordu."NEVRUZ RESMİ TATİL İLAN EDİLSİN"

Reklam
Reklam

Tanrıkulu, açıklamasında Nevruz’un bayram olarak kutlanması için yasa teklifi verdiklerini de belirterek, “Nevruz siyasal iktidarların takdirine bırakılacak bir alan olmamalı. Barışa, dostluğa hizmet edeceksek Nevruz’u bayram ilan edelim, idari birimler kutlandığı yerde gerekli izinleri versinler.” ifadesini kullandı.

Tanrıkulu, Diyarbakır Cezaevi’nin İnsanlık ve Demokrasi Müzesi’ne dönüştürülmesi, Halepçe’nin katliam olarak kabul edilmesi, acı ve travmaları hatırlatan isimlerin kaldırılması için de teklif verdiklerini de sözlerine ekledi.