Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver:

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, 20. Yüzyılın hemen başında uygar dünya ülkeleri tarafından “Hasta Adam”...

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, 20. Yüzyılın hemen başında uygar dünya ülkeleri tarafından “Hasta Adam” olarak niteledikleri büyük Türk Milleti’nin, yüreğinde yüzyıllar boyunca yaşattığı sarsılmaz inancı ve bağımsız yaşama azminden aldığı güç ile ortaya koyduğu gün olan 23 Nisan 1920’nin, Türk tarihinin dönüm noktalarından biri olduğunu belirtti.

Belediye Başkanı Hasan Ünver 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Ünver mesajında, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın taşıdığı anlam ve önemin her Türk insanı için büyük bir önem taşıdığını ifade etti.

Reklam
Reklam

Ünver, 20. yüzyılın başından itibaren içte ve dışta yaşanılan sorunlardan dolayı büyük bir duraklamanın içerisine giren Türk Milletinin bu süreçte de sahip olduğu topraklarının emperyalist güçler tarafından işgal edilmeye başladığını vurguladı.

Birbiri ardına yaşanan savaşlarla cephelerde büyük darbeler alan Osmanlı İmparatorluğunun dağılma sürecinde Türk Milletinin bağımsızlık meşalesini yakan ulu önderi Gazi Mustafa Kemal Paşa etrafında bir ve beraber olarak, topraklarını dört bir yandan istila etme peşinde koşan dünyanın en süper savaş araç ve gereçleriyle donanımlı güçlerine karşı ,bağımsız yaşama konusunda hür iradesini kurduğu Türkiye Büyük Millet Meclisi ile adeta taçlandırdığını dile getiren Ünver mesajında şunları kaydetti, “Tarihinde bir başka ülkenin boyunduruğu altında yaşamamış Türk Milletinin, her türlü imkansızlıklara rağmen, kendi temsilcilerini bir araya toplayarak oluşturduğu Türkiye Büyük Millet Meclisi, Türk insanının azim ve kararını ortaya koymuş, bağımsızlığa doğru gidilen yolda tüm düşünceler TBMM çatısı altında ele alınarak hayata geçirilmiştir. 23 Nisan 1920 tarihi bu açıdan Türk tarihinin en önemli dönüm noktalarından birini oluşturmaktadır. Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, TBMM’nin açıldığı 23 Nisan 1920 gününü, bir bayram olarak tüm çocuklara armağan etmiş ve bu yönüyle de dünya ölçeğindeki eşsiz liderliğini bir kez daha göstermiştir” dedi.

Reklam
Reklam

Ünver, mesajının son bölümünde de, yarının büyüğü olarak bu ülkenin her kademesinde görev alacak çocukların aileleri ile birlikte daha iyi şartlarda hayat sürmelerini sağlamayı temel bir görev olarak ele alarak çalışmalar yaptıklarını kaydetti. Ünver sözlerini şöyle sürdürdü: “Tüm gayret ve çabamız yarınlarımızı onurla teslim edeceğimiz çocuklarımızın hayat standartlarını daha da artırarak daha iyi şartlarda hayatlarını sürdürebilmeleri. Bu vesile ile tüm milletimiz ve çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyor, sağlık, mutluluk ve başarı dileklerimi iletiyorum.”

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: