Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver Basın Bayramını Kutladı

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, basında sansürün kaldırılışının 105. yıl dönümü ve Basın Bayramı nedeniyle...

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, basında sansürün kaldırılışının 105. yıl dönümü ve Basın Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Türk basınında sansürün kaldırıldığı tarih olan 24 Temmuz 1908 tarihinin modern tarzda özgürlüklerin başladığı bir dönemin başlangıcını oluşturduğunu kaydeden Ünver, basın özgürlüğünün olmadığı bir ülkede demokrasi, insan hakları ve özgürlüklerden söz edilmesinin mümkün olmadığını söyledi.

Basın özgürlüğünün hiçbir şekilde basın organlarında kendi başına buyruk, gerçekçi deliller sunulmadan kişileri zan altında bırakma ve kişilere ağır hakaretler yaparak, egoların tatmin edildiği bir anlayış olarak algılanmaması gerektiğinin altını çizen Ünver mesajında daha sonra şunları kaydetti:

Reklam
Reklam

“Basın özgürlüğünün olmadığı bir ülkede, demokrasiden, insan hak ve özgürlüklerden söz edilmesi mümkün değildir. Basının hür olduğu ve sansür edilemeyeceği şekliyle simgeleştirdiğimiz basındaki özgürlük anlayışı, hiçbir şekilde medya organ ve çalışanlarının kişisel çıkarları doğrultusunda, farklı kişi veya grupları delilsiz suçlama, töhmet altında bırakma, kişilerin toplum ve aile çevresinde küçük düşürülmesi, toplumdan ayrıştırıcı ve iftira yapıcı nitelikte ortaya konulamayacağının da özellikle bilinmesini istiyorum. Onun için basın özgürlüğünü oldukça iyi analiz etmek gerekir. Basının özgür bir şekilde yayınlarını sürdürmesi, toplumların daha bilinçli hale gelmelerinde ve onların karşılaşılan sorunların etkin çözümünde oldukça önemli olduğu düşüncesini paylaşıyorum. Bu vesile ile Basın Bayramı olarak da kutlanan bu günde, yıllarca aynı havayı paylaştığım, haberden habere koşuşturduğumuz değerli basın çalışanlarının günlerini kutlar, sağlık ve başarı dileklerimi ve saygılarımı sunarım.”

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: