Nevşehir Belediyesi'nden Yarım Asırlık Ailelere Madalya

NEVŞEHİR (İHA) – Nevşehir Belediyesi tarafından evliliklerinde yarım asrı geride bırakan çiftlere madalya takdim edildi.Uluslararası...

NEVŞEHİR (İHA) – Nevşehir Belediyesi tarafından evliliklerinde yarım asrı geride bırakan çiftlere madalya takdim edildi.

Uluslararası Aile Haftası etkinlikleri kapsamında Nevşehir Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürlüğü tarafından, evliliklerinde 50 yıl ve üzerinde bir süre geçiren ailelerin de katılımıyla Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi’nde bir tören düzenlendi.

Törenin açılışında konuşan Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Kaya, Türk toplumunda ailenin vazgeçilmez bir öneme sahip olduğunu belirterek, toplumun her açıdan daha huzurlu ve mutlu bir seviyeye ulaşmasının, köklü bir aile düzeneğinden geçtiğini söyledi. Son yıllarda boşanmaların ciddi oranda artış gösterdiğini ifade eden Kaya, Nevşehir Belediyesi olarak ‘Aile Olmak Zor Değil’ adı altında bu yıl 2.’sini gerçekleştirdikleri projede, evliliklerinin 50 ve üzeri yıllarını yaşayan aileleri bir araya getirip, genç çiftlere de bu yönde iyi bir örnek oluşturmayı hedeflediklerini kaydetti.

Reklam
Reklam

Törende Nevşehir Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürlüğünce yapılan araştırmalarla evliliklerinin 50. ve daha üst yıllarını yaşayan çiftlere, Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Kaya, Nevşehir Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Hüseyin Şener ve Emniyet Müdür Yardımcısı Seydali Atik, Nevşehir Belediyesi tarafından hazırlatılan madalyaları takdim edildi. Ailelerin çocuk ve torunlarıyla katıldığı törende renkli görüntüler oluşurken, Nevşehir Belediyesi Tasavvuf Musiki Topluluğu da çeşitli ilahiler seslendirdi.

Programın sonunda mutlu bir birliktelik için böylesine anlamlı bir günde dünya evine girme kararı veren Selim Dağdelen ve Hande Karagülle çifti için de nikah merasimi düzenlendi. Genç çiftlerin şahitliklerini, Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Kaya, Nevşehir Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Hüseyin Şener ve Emniyet Müdür Yardımcısı Seydali Atik yaptı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: