Nevşehir, damızlık sağır yetiştiriciliğinde sınavı geçti

Nevşehir’den Gıda, Tarım Ve Hayvancılık Bakanlığı Lalahan Hayvancılık Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü'ne damızlık amaçlı 7...

Nevşehir’den Gıda, Tarım Ve Hayvancılık Bakanlığı Lalahan Hayvancılık Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü'ne damızlık amaçlı 7 adet simental ırkı buzağı gönderildi. Buzağılar, Nevşehir merkeze bağlı Kaymaklı kasabasında damızlık süt sığırı yetiştiriciliği ile uğraşan Mahmut Doğru’ya ait hayvancılık işletmesinden seçildi.
Nevşehir Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ahmet Şahin, damızlık süt inekçiliği konusunda örnek bir işletmeye sahip olan Kaymaklı Kasabası sakinlerinden Mahmut Doğru’ya, sıfır faizli hayvancılık kredisi kapsamında bu yılın 6. ayında simental ırkı gebe düvelerin getirildiğini söyledi.
Hayvancılığın ilerlemesinde, genetik yapısı düzgün damızlık materyalin elde edilmesinde sun’i tohumlama ve sun’i tohumlamada kullanılan boğaların tartışılmaz bir öneme sahip olduğunu kaydeden Şahin, “İlimize gelen bu gebe simental düvelerden elde edilen yavru buzağılardan seçilen ve ileride enstitü tarafından suni tohumlama boğası adayı olarak kullanılacak 7 adet buzağıdan ilerde elde edilecek spermalar yurt genelinde damızlık sığırların genetik yapısının düzeltilmesinde önemli bir rol oynayacaktır.” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz