Nevşehir Gazeteciler Cemiyet Başkanı Muammer Başer’den Basın Bayramı Mesajı

Nevşehir Gazeteciler Cemiyeti (NGC) Başkanı Muammer Başer, basın mensuplarının görevlerini mesai mefhumu olmaksızın, zor şartlar...

Nevşehir Gazeteciler Cemiyeti (NGC) Başkanı Muammer Başer, basın mensuplarının görevlerini mesai mefhumu olmaksızın, zor şartlar altında yürüttüklerini söyledi.

Başer, Türk Basınından Sansürün Kaldırılmasının Yıldönümü ve Basın Bayramı nedeniyle Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu adına yaptığı açıklamada, basın mensuplarının özveriyle ve meslek onurlarına yaraşır bir şekilde mesleklerini icra etmekte olduklarını dile getirdi.

Zor şartlara rağmen basın mensuplarının basın meslek ilkelerinden ödün vermediklerini kaydeden Başer, Nevşehir basınının milli ve manevi değerlere zarar verecek haberlerden kaçınıp, vatanını ve milletini gözeten sansasyonel içeriklerden uzak bir gazetecilik anlayışıyla görevini ifa etmekte olduğuna işaret etti.

Reklam
Reklam

Basının özgür olmasının, demokratik ve özgür bir toplumun da mihenk taşı olduğunu ifade eden Başer, özgür basının, demokrasinin daha da ileriye gitmesinde önemli bir rol oynadığını söyledi.

Açıklamasında gazetecilere de birlik ve berberlik mesajları veren Başer, görevlerini yaparken hayatını kaybeden basın çalışanlarını saygıyla andıklarını ifade etti.

Başer, Türk Basınından Sansürün Kaldırılmasının bir yıldönümünde daha, basın çalışanlarının sorunlarının biran önce çözülmesi, özlük haklarının iyileştirilmesini ve daha iyi imkanlarla mesleklerini icra edebilmelerine olanak sağlanmasını dilediklerini sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: