Nevşehir İl Müftülüğünce Vaaz-irşat Değerlenirme Toplantısı Gerçekleştirildi

İrşad İstişare ve Değerlendirme Toplantısı” Nar Kasabası Cennet Bahçesinde yapıldı.Yapılan toplantı, İl Müftüsü Yakup Öztürk’ün...

İrşad İstişare ve Değerlendirme Toplantısı” Nar Kasabası Cennet Bahçesinde yapıldı.

Yapılan toplantı, İl Müftüsü Yakup Öztürk’ün başkanlığında Müftü Yardımcıları Ali Gülden, A. Celalettin Altunkaya, Şube Müdürü Mustafa Aktaş, Vaiz Tahsin Mutlu, Mustafa Şahin, Cezaevi Vaizi Latif Adsan ile bir kısım İmam Hatip Lisesi Meslek Dersleri Öğretmenleri, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenleri, Emekli Din görevlileri ve Vaaz Formasyonu eğitimi almış Din görevlilerinin katılımı ile gerçekleşti.

İl Müftüsü Yakup Öztürk, Vaaz ve İrşat ekibi ile yaptığı değerlendirme toplantısında Nevşehir merkez, köy ve kasabalarının tamamının ekipler tarafından ziyaret edilerek, vaaz- irşat faaliyetleri yapılacağını bildirdi.

Reklam
Reklam

Ramazan ayının, manevi dinamikleri ve toplumdaki etkilerini vatandaşa en etkin şekilde hissettirmek için ellerinden geleni yaptıklarını ifade eden Yakup Öztürk; “İl genelinde yapılacak hizmetleri gözden geçirdik. Nevşehir’in muhtelif yerlerinde hizmet vermesi için irşat ekibi kurduk. Bu ekip içerisinde Müftü Yardımcılarımız, Vaizlerimiz, Din görevlilerimiz, Emekli Din görevlilerimiz, Meslek dersleri öğretmenlerimiz yüz yüze va’z ve kursu görmüş Din görevlileri bulunuyor. Oluşturulan irşat ekibi Ramazan ayı boyunca da camilerde vaaz ve irşat hizmetinde bulunmaya devam edecektir” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: