Nevşehir Milli Eğitim Müdürü Abdulgafur Büyükfırat, dünyanın en kutsal mesleklerinden olan öğretmenliğin, fedakarlık, cefakarlık isteyen saygın mesleklerin başında geldiğini kaydetti.
Büyük Önder Atatürk’ün 24 Kasım 1928 tarihinde Millet Mektepleri Başöğretmenliği’ni kabul etmesinin 84’üncü, bu anlamlı günün öğretmenler günü olarak kutlanmaya başlanmasının ise 32’inci yılı nedeniyle bir kutlama mesajı yayımlayan Milli Eğitim Müdürü Abdugafur Büyükfırat, öğretmenlerin her zaman ve her şart altında bilginin üretilmesi, geliştirilmesi ve geleceğe aktarılması sürecinde çok önemli bir role sahip olduklarını söyledi. Öğretmenlerin geçmişte olduğu gibi bugün de değişimin, gelişimin, daha ileri hedeflere doğru yürümenin anahtarı durumunda olduklarını ifade eden Büyükfırat, “Bizlerden geleceği devralacak olan yavrularımızı sevgiyle, eğitimle, öğretimle besleyen öğretmenlerimiz, bir insan yetiştirmenin verdiği mutluluğu mesleklerinin manevi karşılığı olarak değerlendirerek, görevlerin en soylusunu icra ederler. Geleceğimizi, hiç tereddütsüz emanet ettiğimiz öğretmenlerimiz kendilerine duyulan güvenin mesuliyetini bir ömür boyu taşırlar. Atatürk'ün, 'Eğitimdir ki bir ulusu ya özgür, bağımsız ve yüce bir toplum halinde yaşatır, ya da yoksulluğa sürükler' ve 'Eğitim ve eğitimciden yoksun bir ulus, ulus olma kimliğini kazanamamıştır' sözleri, O'nun eğitime, eğitimciye ve eğitim kurumlarına verdiği önemi açıkça göstermektedir. Bir gönül işi olan eğitim, değer üreten bu değeri aktaran bir süreçtir. Düşünen ve üreten nesillerin yetiştirilmesiyle, aydınlık bir gelecek inşa etme yolunda öğretmenlerimizin önemli görev ve sorumlulukları bulunmaktadır. Bu da, bedeli hiçbir maddi karşılıkla ölçülemeyecek kadar saygın, çok özel ve yüce bir mesleğin sahibi olarak sevgi ve fedakarlık gerektiren, sınırları okul ve sınıf duvarlarıyla çizilemeyecek, zil sesi ile başlayıp bitmeyecek kadar önemli bir sorumluluktur.” dedi.
Öğretmenliğin insanlık tarihinin en anlamlı ve ölümsüz mesleği olduğunu ve bu mesleği ürünü insan olan ve başlı başına bir amaç olmaktan öte, insanları yüce gayesine ulaştıran bir vasıta olarak gördüğünü söyleyen Abdulgafur Büyükfırat, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Bana tüm mesleklerin içinden dilediğini tercih et dense, tereddütsüz öğretmenliği tercih ederdim. Çünkü, bir daha yaşayamayacağım bu hayatı ,en faydalı hizmet olan öğretmenlikle değerlendirmek bize verilen hayat nimetinin şükrünü yerine getirmektir. Yetişen nesle doğru bilgi, sağlam inanç vermekle geçen hayat, tam değerini bulmakta, gayesine ermektedir. Bir insanı kötülüklerden alıkoyup iyiliğe sevk etmek, üzerine güneşin doğduğu her şeyden daha hayırlıdır” sözü icra ettiğimiz mesleğin ne kadar onurlu ve yüce bir gayeye hizmet ettiğini göstermesi bakımından anlamlıdır.
Kazanılması gereken asıl büyük servet; para, şöhret ve makamdan öte erdem ve bilgeliktir. Yüreğimizi, ruhumuzu en büyük erdemlerle tezyin ve teçhiz etmeli ve bu amaçlarımızdan vazgeçmeden yolumuza devam etmeliyiz.Karşı karşıya kalacağımız bütün durum ve şartları aşarak ruhumuzu her şartta diri kılarak başarıya ulaşabiliriz. Hayat taşıyıcı uğraşları soylu bir sadelik içerisinde, bir yürek soyluluğu içerisinde, yoğun bir sabırla sürdürmeliyiz. Bu vesileyle başta başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenlerimizi rahmet ve şükranla anıyor, ülkemizin ve Milletimizin geleceğini emanet ettiğimiz yürekleri sevgi, şefkat ve sabırla dolu, bu kutsal mesleğe gönül vermiş tüm öğretmenlerimizin gününü kutluyor, sağlık ve esenlik içerisinde sevdikleriyle birlikte daha nice yıllara ulaşmalarını diliyorum.”
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz