Nevşehir Müftülüğü okunan 1441 hatmi şerifin duasını yapacak

Nevşehir İl Müftülüğü tarafından hazırlanan 14-20 Nisan 2012 tarihleri arasındaki Kutlu Doğum Haftası programı kapsamında...

Nevşehir İl Müftülüğü tarafından hazırlanan 14-20 Nisan 2012 tarihleri arasındaki Kutlu Doğum Haftası programı kapsamında birbirinden güzel etkinlikler düzenlenecek. Peygamber Efendimiz'in (sas) 1441. yılı münasebetiyle Nevşehir Müftülüğü tarafından okutulan 1441 hatmi şerifin duası da yapılacak.

Etkinlikler, 14 Nisan 2012 Cumartesi günü merkez ilçeye bağlı Göreme beldesinde kutlu doğum balonunun uçurulması ile başlayacak. Hemen ardından kutlu doğum çadırı açılışı yapılacak. Mukaddes beldelerin fotoğraf sergisinin açılışını gül, gül suyu ve lokum ikramı takip edecek. Dini ve ahlaki kitap standının açılmasıyla devam edecek ilk günkü etkinlikler, kutlu doğum yemeği ile son bulacak.

Reklam
Reklam

Kutlu Doğum Haftası etkinliklerinin ikinci gününde kitap, gül, gül suyu ve lokum ikramları sürecek. Cahit Nazlı ve ekibinin konserinin büyük ilgi görmesi beklenirken, ikinci gün etkinlikleri Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Prof. Dr. Muhammet Şevki Aydın’ın konferansı ve Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye girenlere ödüllerinin takdim edilmesiyle sürecek. Fidan dağıtımı ile Kutlu Doğum Haftası ikinci gün etkinlikleri sona erecek.

Üçüncü gün etkinlikleri kapsamında hastane, cezaevi, rehabilitasyon merkezi ziyaretleri yapılacak. 17 Nisan 2012 tarihinde bayanlara yönelik tasavvuf musikisi konseri gerçekleştirilecek.
18 Nisan 2012 günü Kardeş Okul Projesi'nde imam hatip lisesi öğrencileri ile ortak yemek programı yapılacak. 19 Nisan 2012 günü protokol, esnaf ziyaretleri, kitap ve gül dağıtımı gerçekleştirilecek. 20 Nisan 2012 günü ise mevlidi şerif Ve 1441 hatim, Yasin ve salâtü selam kampanyasının duası yapılacak.

KUTLU DOĞUM HAFTASI'NDA ANA TEMA 'KARDEŞLİK'

Reklam
Reklam

Kameri aya göre, Peygamber Efendimiz'in (sas) doğumunun 20 Nisan'a denk geldiğini ifade eden İl Müftüsü Yakup Öztürk, “Bu durumu dikkate alan Diyanet İşleri Başkanlığımız, 1989 yılından bu yana Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri düzenlemeye başladı. Bu hafta, ülkede sonradan ihdas edilmiş çok güzel bir haftadır. Kutlu doğum etkinlikleri kapsamında vaaz ve hutbelerin yanında konferanslar, paneller, naat, şiir, Kur’an-ı Kerim’i güzel okuma ve anlama yarışmaları gibi etkinlikler de düzenliyoruz.” dedi.

Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri dolayısıyla her yıl bir ana temanın belirlendiğini kaydeden Öztürk, “Bu yıl ana tema olarak kardeşlik konusu belirlendi. Nasıl ki Peygamber Efendimiz (sas) Ensar’la Muhacir’i kardeş yapıp kaynaştırdıysa, biz de insanlar arasında aynı değerleri ortaya koymalıyız. Kardeşliği, söylemden eyleme dönüştürecek şekilde hareket edeceğiz.” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: