Nevşehir Öğretmen Okulu’nun 1965 Yılı Mezunları Buluştu

Nevşehir Öğretmen Okulu’ndan 1962 yılında öğrenimlerine başlayan ve 1965 yılında mezun olan 36 öğretmen aradan...

Nevşehir Öğretmen Okulu’ndan 1962 yılında öğrenimlerine başlayan ve 1965 yılında mezun olan 36 öğretmen aradan geçen 47 yılın ardından mezun oldukları okullarında buluştu.

Nevşehir Öğretmen Okulu’nda 1965 yılında öğretmen olarak mezun olan ve daha sonra Türkiye’nin değişik il, ilçe, kasaba ve köylerinde görev yapan öğretmenler, geçen yıl İzmir’de 8 eski arkadaşın bir araya gelmesiyle yeniden buluştu. Şu anda Nevşehir Anadolu Lisesi olarak hizmet veren okulda gerçekleşen ve eski Öğretmen Okulu’nda Coğrafya dersi öğretmeni Güngör Özay’ın da katıldığı buluşmaya, Nevşehir, Kırşehir, Ankara,İstanbul ve Denizli’den 36 emekli okul müdürü ve öğretmen katıldı.

Reklam
Reklam

Yıllar önce öğrenim gördükleri okullarındaki sıralarına oturan ve sınıf arkadaşları ile yeniden buluşan emekli öğretmenlere Coğrafya Öğretmenleri Güngör Özay Türkiye Coğrafyası ile ilgili ders verdi. Oldukça keyifli geçen dersin ardından okulun eski mezunları hep birlikte Öğretmenler Marşı’nı söyledi.

Mezunlar daha sonra Anadolu Lisesi öğretmeni Osman Kılıç ile okul dersliklerini gezerek okulda devam eden ,eğitim çalışmalarına ilişkin olarak bilgiler aldılar.

Yıllar sonra okul arkadaşları ile buluşan mezunlardan 65 yaşındaki Muammer Güzelgöz: “İzmir’de 8 arkadaşımızla birlikte bir araya gelip böyle bir etkinlik düzenlemeyi kararlaştırdık.İyiki düzenlemişiz,bu sayede yarım asıra yakın hiç görüşmediğimiz çok değerli arkadaşlarımızla birlikte olduk.Onlarla bölgeyi gezdik,okulumuzun havasını teneffüs etme olanağı yakaladık. Önümüzdeki yıl aynı arkadaşlarla Antalya’da bir araya gelmeye karar verdik” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz