Nevşehir O’nu Okuyor Kampanyası

Nevşehir’de bir süre önce başlatılan ve bir çok kesimden büyük destek gören ''Nevşehir O'nu Okuyor''...

Nevşehir’de bir süre önce başlatılan ve bir çok kesimden büyük destek gören ''Nevşehir O'nu Okuyor'' yarışmasında okutulan ''Efendimiz'' adlı kitapta bariz hatalar yapıldığı iddialarına kitabın yazarı Dr. Reşit Haylamaz cevap verdi.

Haylamaz yaptığı yazılı açıklamada, “Bana göre ortada, ciddiye alınacak bir durum yok, ancak safi zihinleri bulandırma ihtimali olduğu için şu birkaç cümleyi dikkatlerinize arz ediyorum; kitapta bahsi geçen yer, Efendimiz’in Mekke yıllarında gördüğü her insana gitmesi ve (Ey insanlar! Gelin, La ilahe illallah deyin ve kurtulun) şeklinde hitap etmesinin anlatıldığı yerdir. O’nun hiçbir beyanı ve hiçbir sözü abes değildir ve buradaki beyanında O (sallallahü aleyhi ve sellem), insanları sadece La ilahe illallah'a çağırmaktadır. Ehl-i Kitabı imana davet ederken Kur-an'ın üslubu da aynı şekildedir ve onları, Allah’ın birliğinde birleşmeye, O’na hiçbir şeyi ortak koşmamaya davet etmektedir. Ayrıca, başta Buhari ve Müslim olmak üzere hadis kaynaklarımızda yer alan beyanında (La ilahe illallah diyen kimse, Cennet’e girer!) buyuran da yine Allah Resulü’nün kendisidir. Hatta Ebu Zerr’in rivayet ettiği beyanlarında (zina edip hırsızlık yapsa da) ilavesi yer almaktadır. Şefaat hadisinde (kalbinde zerre miskal iman olan kişinin) Cehennem’den kurtulacağı ve neticede Cennet’e gireceği müjdesi de yine Allah Resulü’ne ait” dedi.

Reklam
Reklam

Kitapla ilgili olarak bir süre önce Avanos Anadolu Gençlik Dergi Temsilcisi Abdurrahim Doğru, bir açıklama yapmış ve ''Nevşehir O'nu Okuyor'' yarışmasında okutulan ''Efendimiz'' adlı kitapta bariz hatalar yapıldığını ve kitabın toplatılması gerektiğini ileri sürmüştü.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: