Nevşehir Şeriyye Sicilleri NEVKAM Kütüphanesinde

Nevşehir Şeriyye Sicilleri, Nevşehir Üniversitesi Kapadokya Araştırma ve Uygulama Merkezi (NEVKAM) Kütüphanesine kazandırıldı.

Nevşehir Şeriyye Sicilleri, Nevşehir Üniversitesi Kapadokya Araştırma ve Uygulama Merkezi (NEVKAM) Kütüphanesine kazandırıldı.

Üniversiteden yapılan yazılı açıklamada, NEVKAM Kütüphanesinin Kapadokya bölgesi üzerine yapılan yazılı ve görsel yayınlarla her geçen gün büyümeye ve zenginleşmeye devam ettiği belirtildi.

Hacıbektaş'ta bulunan ve Konya Yazma Eserler Kütüphanesi'ne taşınan 281 elyazması kitabın kopyasının ardından, Kültür ve Turizm Bakanlığı Milli Kütüphane Başkanlığında yer alan Nevşehir'e ait 8 bin 100 sayfadan oluşan Şeriyye Sicilleri'nin, NEVKAM Kütüphanesine kazandırıldığı ifade edildi.

Reklam
Reklam

NEVKAM Müdürü Yrd. Doç. Dr. Adem Öger, yaptığı açıklamada, "Osmanlı Devleti'nde mahkemelerde görülen dâvâlarla ilgili muâmelelere yer veren bu defterlerden akademisyen ve araştırıcıların daha hızlı ve kolay erişimi sağlanacaktır. NEVKAM Kütüphanesinde bulunan bu belgeler, incelenerek yayına dönüştürüldüğünde Nevşehir'in Osmanlı dönemine ait tarih ve kültürünün tam anlamıyla gün ışığına çıkacaktır" dedi.

Öger, Nevşehir yöresine ait Tapu Tahrir Defterleri'nin de NEVKAM Kütüphanesi bünyesine kazandırılması için çalışmaların devam ettiğini belirtti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: