Nevşehir Ticaret Ve Sanayi Oadası Başkanı M.arif Parmaksız:

Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M.Arif Parmaksız, geçtiğimiz yıllarda AK Parti'den milletvekilliği için teklif...

Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M.Arif Parmaksız, geçtiğimiz yıllarda AK Parti'den milletvekilliği için teklif aldığını ancak aday olmadığını açıkladı.

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Parmaksız ve bir grup iş adamı Hanodası Saklıbahçe’de gazetecilerle kahvaltıda bir araya geldi. Parmaksız burada gazetecilere odanın 15 Mayıs 2013 tarihinde gerçekleştirilecek olan seçim süreci ile ilgili bilgiler verdi. Seçmen listelerinin kesinleştiğini ve İlçe Seçim Kurulu tarafından onaylandığını kaydeden Parmaksız, seçimlerde 2 bin 912 üyenin oy kullanacağını açıkladı. Üyelerin 26 meslek komitesi için oy kullanacaklarını ve 26 sandığın kurulacağını söyleyen Parmaksız, meslek komitelerinin 50 ila 195 kişiler arasında oluştuğunu ve 150’nin üzerinde üyesi olan meslek komitelerinin 3, 150’nin altında üyesi bulunan meslek komitelerinin ise 2 meclis üyesi çıkartabileceklerini aktardı.

Reklam
Reklam

Seçimlerin hakim gözetiminde olup İlçe Seçim Kurulu Başkanı’nın da nezaret edeceğini vurgulayan Parmaksız, seçimlerin odanın hizmet binası altında bulunan işyerinde Saat: 09.00’da başlayacağını açıkladı. Parmaksız: “Her türlü güvenlik tedbirleri İlçe Seçim Kurulu tarafından alınacak. Yetki Belgeleri üyelerimiz tarafından odamızdan alınmaya başladı. Seçimle ilgili üyelerimize her türlü kolaylığı sağlayacağız. Bunla ilgili tüm oda personeline talimat verildi. Kimsenin kuşkusu ve şüphesi olmasın. Kimseye karşı bir ayrıcalık veya adam kayırmacılık mümkün değil. Seçimler 15 Mayıs günü sabah saat 09.00’da başlayacak ve 17.00’da sona erecek. Geçici sonuçlar o gün ilan edilecek. Bir tam gün itiraz süresi var. İlçe Seçim Kurulu’da bunu iki iş günü içerisinde karara bağlayacak. Seçimlerde meclis üyesi seçilen arkadaşlar bir araya gelerek önce meclis başkanını daha sonrada yönetim kurulunu seçecek. Yönetim kuruluna seçilenler ise kendi arasında yönetim kurulu başkanı seçecekler” dedi.

Seçimlere kendisinin tek gruptan girmeyi düşündüğünü ancak bu kararının değişebileceğini söyleyen Parmaksız, seçimlerde vekaletle oy kullanma işleminin olmayacağını şahısların kendilerinin oy kullanabileceklerini belirterek şirketlerde ise sadece Şirket Temsil Yetkisi olanların oy kullanabileceklerini kaydetti.

Reklam
Reklam

Açıklamalarının ardından oda seçimleri için daha önce adaylığı açıklayan Yakup Zağlanmış’a siyasin destek verip vermediği konusundaki bir soruyu cevaplayan Parmaksız, siyasi kesimleri kastederek: “Onlar bize oy kullanmayacaklar. Ben 2 bin 912 üyeden oy alacam. Şu anda tüm üyelerimizi tek tek geziyoruz. Üyenin gönlünde olacaksın. Üye seni seviyorsa sana oy verecek. Hiç kimse kimsenin oyunu alamaz. Bana 2 bin 912 kişi oy verecek desteğini açıklayanların hiç birinin bende oyu yok. Bu işler siyasetin işi değil. Meslek komitelerine seçim yapacağız. Bunlar arasında her partiden insanlar olacak. Saf bir parti denildiği zaman bana göre vatandaşta tepki yapıyor. Ben bunu görüyorum. Siyaset bu tür işlerin içinde olmamalı. Herkes gücünü kendinden alacak. O tarafa bu tarafa dayanmaya gerek yok. Kendi gücüyle meclise gelen kişi profesyoneldir. Kimsenin tavsiyesiyle meclise gelmeyecek. Güdümlü gelen adam nasıl bağımsız çalışacak orada? Biz 13 yıldır odaya seçim sokmadık. Herkesin gönlünde bir parti vardır dışarı çıkar oyunu atar ama içeride tartışılan olayların hepsi üyelerimizin ve kuruluşumuzun menfaati üzerinedir. Ama sen bir yerlere dayanarak gelirsen birilerinin kuklası olursun. Bunu unutmamak lazım. Ben bu tür olayları şık bulmuyorum.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Parmaksız bir gazetecinin geçtiğimiz yıllarda milletvekilliği adaylığı için teklif alıp almadığı yönündeki bir soruya ise: “Aldım ama aday olmadım” cevabını verdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: