Nevşehir'de 10 Yıllık Damga Süresi Dolan Elektrik Sayaçları Değiştiriliyor

Meram Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (MEDAŞ), 10 yıllık damga süresini doldurmuş sayaçlarla ilgili çalışmalara başladı.

Meram Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (MEDAŞ), 10 yıllık damga süresini doldurmuş sayaçlarla ilgili çalışmalara başladı.

Ölçüler ve Ayar Kanunu gereğince 10 yıllık damga süresi dolmuş sayaçların periyodik muayenesi yapılması gerekmekte olup MEDAŞ tarafından bu konuda müşterilerine üç farklı seçenek sunmakta.

Elektrik sayaçlarının ayar, kalibrasyon ve bakımı ile ilgili işlemlerin, 3516 sayılı Ölçüler ve Ayar Kanunu hükümlerince yapıldığına dikkat çeken MEDAŞ Genel Müdürü Önder Kazazoğlu, 'Sayaç kalibrasyon işlemleriyle ilgili görevin yerine getirilmesi Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nca elektrik dağıtım şirketlerine verilmiştir. Ancak, aynı Kanun sayacı kullanan kişileri de yasal olarak sorumlu kılmıştır. Elektrik Piyasası Müşteri Hizmetleri Yönetmeliği'nde de; elektrik sayaçlarının 10 yılda bir periyodik olarak kontrol ettirilmesi zorunluluğu bulunmaktadır. MEDAŞ müşterilerinin menfaatini düşünerek, bu kapsamda müşterilerine üç farklı seçenek sunmaktadır" dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz