Nevşehir'de 16 Bin 451 Lisanslı Sporcunun Yanı Sıra 264 Hakem Görev Yapıyor

Nevşehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Ünlüler Nevşehir'de 16 bin 451 lisanslı sporcunun...

Nevşehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Ünlüler Nevşehir'de 16 bin 451 lisanslı sporcunun bulunduğunu söyledi.

Ünlüler yaptığı açıklamada Nevşehir'de lisanslı sporcu sayısının 2012 yılında geçtiğimiz yıllara oranla ciddi bir artış gösterdiğini kaydetti. Ünlüer, “Nevşehir'de 2011 yılında 14 bin 976 lisanslı sporcu bulunuyordu. 2012 yılında bu rakam 16 bin 451 sayısına ulaştı. Yani geçen yıla oranla lisanslı sporcu sayımız bin 475 kişi daha arttı. lisanslı sporcularımızın 2 bin 500'ü aktif spor çalışmalarına devam ediyor. İlimizde en çok futbol, basketbol ve voleybol branşları ilgi görüyor. Nevşehir ili olarak bireysel branşlar olan boks, tekvando ve atletizm sporlarında gerek Avrupa gerekse de Türkiye dereceleri elde etmekteyiz. İlimizde şuanda çeşitli branşlarda olmak üzere 11 tane milli sporcumuz bulunmaktadır. Bunun yanı sıra ilimizde 264 hakem çeşitli branşlarda görev yapmaktadır. 2013 yılında ise ilimizde lisanslı sporcu sayımızın daha da artması için gerekli çalışmaları yapacağız." dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: