Nevşehir’de 49. Kütüphane Haftası Kutlandı

Kütüphane Haftası kutlama programına katılan Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş, çocuklara küçük yaşlarda kitap okuma alışkanlığının...

Kütüphane Haftası kutlama programına katılan Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş, çocuklara küçük yaşlarda kitap okuma alışkanlığının kazandırılması gerektiğini belirterek, “Kitap okumanın en az yemek ve uyumak kadar önemli olduğunu herkesin bilmesi gerek” dedi.

“Yenileşim ve Kütüphaneciler” temasıyla bu yıl 49. su kutlanan Kütüphane Haftası’nın açılışı dolayısıyla, İlk Halk Kütüphanesi Müdürlüğü tarafından düzenlenen program Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirildi. Programa Vali Abdurrahman Savaş, Garnizon Komutanı Jan. Kıdemli Albay Dursun Ertuğrul, Nevşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, İl Emniyet Müdürü Mehmet Yüksel, Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Kaya, daire müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Reklam
Reklam

Burada konuşan İl Halk Kütüphanesi Müdürü Özcan Yoldaş, 7’den 77’ye herkesin okuma alışkanlığını ve zevkini geliştirme, kitap sevgisini arttırma, kullanıcıların kitaplardan daha çok faydalanmalarını sağlama ve halkı kütüphanelerin gelişmesi için bilinçlendirmek amacıyla 1964 yılından bu yana her yıl Mart ayının son haftasının Kütüphane Haftası olarak kutlandığını belirtti. Yoldaş: “Bilgi, küreselleşen dünyamızda, çok hızlı bir şekilde yayılmakta ve paylaşılmaktadır. Bilgiye olan ihtiyaç, teknolojik gelişmeler sayesinde daha da artmaktadır. Doğru bilgiye hızlı, güvenilir, etkin ve ekonomik bir şekilde ulaşmak için bilginin toplandığı, saklandığı ve çeşitli yöntemlerle kullanıcının hizmetine sunulduğu kültürel ve toplumsal kurumlar olan kütüphanelere ve biz kütüphanecilere önemli görevler düşmekte. Bireylerin bilgiye ulaşma davranışındaki değişiklikler kütüphanelerde bulunan bilgi kaynaklarının ve hizmet sunum şekillerinin de değişmesini ve çeşitlenmesini zorunlu hale getirmiştir. Bütün bu hizmetleri veren kütüphaneciler olarak ancak yenileşim ve kullanıcı odaklı hizmet stratejileri belirleyerek, bilgi ve iletişim teknolojilerindeki gelişmelere ayak uydurabiliriz. Yenileşim; sunulan hizmetlerin iyileştirilmesi, geliştirilmesi ve sürdürülebilir olmasıdır. Bu bilinçle hareket eder, hizmet verdiğimiz hedef kitlenin isteklerini doğru okursak, kütüphanelere olan ilgiyi canlı tutabilir, halkın yaşam boyu öğrenme olgusuna katkıda bulunabiliriz” dedi.

Reklam
Reklam

Vali Abdurrahman Savaş ise, insanların başarıya ulaşabilmeleri, kendilerini geliştirebilmeleri için kitap okumanın çok önemli olduğunu belirterek, toplumun her kesiminin kitaplara gereken önemi vermesi gerektiğini ifade etti. Vali Savaş, ''Günümüzde çocuklarımızı okumaktan uzaklaştıracak çok sayıda metaryal var. Buna karşın onlara okuma alışkanlıklarının kazandırılması çok önemli. Okumanın onlar için yemek, uyumak kadar önemli olduğunu anlatmalıyız. Kitap okumak için ise en güzel mekan hiç kuşkusuz kütüphaneler. Kitap okumayan insanlara neden kitap okumadıkları sorulduğunda en büyük bahaneleri maddi imkansızlıklar oluyor. Oysaki bu gün Nevşehir İl Halk Kütüphanemizde 500 binin üzerinde kitap bulunmakta. Bu nedenle maddi gerekçelerle kitap okuyamadıklarını söyleyenlere ben katılmıyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Nevşehir İl Halk Kütüphanesi’nden 2012 yılı içerisinde en fazla ödünç kitap alarak okuyan öğrencilere ve vatandaşlara çeşitli hediyeler verildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: