Nevşehir’de 56 Bin 350 Öğrenci Karnelerini Aldı

Nevşehir’de ilköğretim okulları ile liselerde öğrenim gören 56 bin 5350 öğrenci karnelerini aldı ve üç...

Nevşehir’de ilköğretim okulları ile liselerde öğrenim gören 56 bin 5350 öğrenci karnelerini aldı ve üç aylık yaz tatiline başladı.
Nevşehir’de karne töreni, merkez ilçede bulunan Atatürk İlköğretim Okulu’nda yapıldı. Törene Vali Yardımcısı İbrahim Süha Karaboran, Milli Eğitim Müdürü Abdulgafur Büyükfırat, Milli Eğitim Müdür yardımcıları, Okul idarecileri, öğretmenler, öğrenciler ve velileri katıldı.

Törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Abdulgafur Büyükfırat, öğrencilerden yaz tatili boyunca dinlenmenin yanında sportif, kültürel faaliyetlerde bulunmalarını, bol kitap okumalarını, velilerden ise çocuklarına destek olmalarını, büyüklerini ziyarete götürmelerini istedi.

Reklam
Reklam

Uzun yaz tatilini en iyi şekilde değerlendirmenin önemine dikkat çeken Büyükfırat, “Karnelerinde başarı düzeyinde amacına ulaşanlar sevinecek, ulaşamadığını düşünenler ise üzülebilecektir. Her sonun mutlaka yeni bir başlangıcı vardır. Önemli olan bu başlangıçları en iyi şekilde değerlendirebilmektir. Başarılı olanlar bu tatili planlayarak dinlenmeli, yetenekleri ölçüsünde etkinlik, kurslar ve düzenli okuyarak boş zamanlarını desteklemelidirler. Başarılı olamadığını düşünen ya da karnesinde zayıf notu olanlar geçmiş dönemi değerlendirip yanlışlıklardan ders çıkararak yeni bir planlama ile bunun üstesinden gelmenin kuvvetini yaratmalıdır. Her iki durumda da tabi ki tatilde dinlenmeyi planlayacaksınız. Ancak tatil planlaması uzun süreli yatarak, TV, bilgisayar ve internet kafelerde vakit geçirerek yapılmamalı, yeteneklerinizi ortaya çıkaracak ya da geliştirecek etkinlikler, kurslar ve okuma çalışmalarıyla desteklenerek gerçekleştirilmelidir. Yerel yönetimlerimizin, tüm kurum ve kuruluşlarımızın yaz dönemi açtıkları kursları takip ederek uygun olanları ile devam etmelisiniz. Planlamalarınıza düzenli olarak kitap okumayı da mutlaka eklemelisiniz.” dedi.

Reklam
Reklam

Tatil dönemlerinde plansızca yapılan vakit geçirmelerin, uzun süreli televizyon seyretmenin, bilgisayar ve internet kafelerde zaman öldürmenin öğrencilere hiçbir şey Kazandırmayacağını vurgulayan Büyükfırat, sınıf ve okulunda yeterince başarılı olanların bu başarılarını, yeteneklerini değerlendirip geliştirerek ve okumayı alışkanlık hale getirerek başarılarını sürdürmesi gerektiğini ifade etti.

Velilerden çocukları Türkiye’nin geleceği, toplumun en sağlam temelleri olduğunu unutmamalarını isteyen Büyükfırat, velilere onların her zaman yanlarında olmaları tavsiyesinde bulundu.

Vali Yardımcısı İbrahim Süha Karaboran ise “Mutlaka karneleri iyi olan öğrencilerimiz gibi zayıf notları bulunanlar da olacak. Bu konuda umutsuzluğa kapılmaya gerek yok. Herkes eksiklerini tespit ederek bu tatil döneminde bir yandan dinlenirken bir yandan da eksikliklerini gidermek için çalışmalı. Velilerimiz bu çocuklarımızın bizlerin geleceği olduğunu unutmaması lazım. Lütfen onların başarılarını karnelerindeki notlarla ölçmeyin. Onlara destek olun ve kişilikli, başarılı, ülkesini ve vatanını seven, sevgi dolu gençler yetiştirmek için gayret edin.” dedi.

Reklam
Reklam

Konuşmaların ardından Atatürk İlköğretim Okulu’nda, sınıflarında dereceye giren öğrenciler ile il genelinde her sınıftan karne notuna göre birinciliği kazananlara karneleri ve başarı belgeleri Vali Yardımcısı İbrahim Süha Karaboran ve Milli Eğitim Müdürü Abdulgafur Büyükfırat tarafından verildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: