Nevşehir'de Cumhuriyet Bayramı'na sade tören

Türkiye Cumhuriyet’in kuruluşunun 88’inci yılı Nevşehir'de sade bir törenle kutlandı. Ülke genelinde olduğu gibi şehirde...

Türkiye Cumhuriyet’in kuruluşunun 88’inci yılı Nevşehir'de sade bir törenle kutlandı. Ülke genelinde olduğu gibi şehirde de Van depremi ve terör olayları sebebiyle stadyumlardaki kutlamalar ve resepsiyon iptal edildi. Tebrik kabulü ve çelenk koyma şeklinde yapıldı.
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle dün Nevşehir'de Valilik ve diğer resmi kurumlar tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk konulması ile birlikte törenler başladı. Törende önce Vali Abdurrahman Savaş ve daha sonra da diğer kurum ve kuruluşlar tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla tören sona erdi. Törene Vali Savaş ile Belediye Başkanı Hasan Ünver, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Turgay Aras, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Ademoğlu, İl Emniyet Müdürü Dr. Ömer Gurulkan ve Nevşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç ile diğer kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri ile sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katıldı.
Vali Savaş, sabah saat 9.30'da makamında Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver ve Garnizon Komutan Vekili Jandarma Yarbay Halil Altıntaş ile birlikte tebrikleri kabul etti. Vali Savaş burada yaptığı açıklamada, Van'daki deprem nedeniyle Başbakanlık tarafından, bugün Resmi Gazetede yayınlanan genelgeler gereğince, tören geçişi, resepsiyon gibi diğer kutlama faaliyetlerinin iptal edildiğini bildirdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz