Nevşehir'de En Yüksek Sgk Primi Ödeyen Kuruluşlar Ödüllendirildi

Nevşehir'de SGK'ya en yüksek prim ödeyen ve en fazla işçi çalıştıran kuruluşların ödüllendirildiği törende konuşan...

Nevşehir'de SGK'ya en yüksek prim ödeyen ve en fazla işçi çalıştıran kuruluşların ödüllendirildiği törende konuşan Vali Abdurrahman Savaş, SGK'nın Türk halkının sağlığını güvence altına alan önemli bir kuruluş olduğunu söyledi.

Sosyal Güvenlik Haftası dolayısıyla, 2011 yılı içerisinde SGK'ya en yüksek primi ödeyen ve en fazla işçi çalıştıran ilk 10 kuruluş ödüllendirildi. Valilik toplantı salonunda, SGK İl Müdürü Asım Göveren ve en fazla prim ödeyen 10 işletmenin yöneticilerinin katıldığı törende konuşan Vali Abdurrahman Savaş, SGK'nın Türkiye için çok önemli bir kuruluş olduğunu kaydetti. Vali Savaş, "SGK sadece belli bir yaşı geçtikten sonra insanların güvencesini sağlayan bir kurum değil aynı zamanda çalıştığı süre zarfında tüm çalışanların ve bunun dışında herhangi bir sosyal güvencesi olmayan tüm halkın sağlığını güvence altına alan bir kuruluş. SGK, çok önemli fonksiyonu olan bir kuruluş. Sosyal bir devlet, refah toplumu olma yönündeki önemli bir adım SGK ile atıldı. Sosyal güvenlik sisteminin genel bütçe üzerindeki payının da giderek artan bir boyuta ulaştığını ve ödenen prim ile sistemin kendisini çok fazla çeviremediğini de burada ifade etmek lazım. Genel olarak bütün refah toplumlarında bu tür bir problem veya sistemi çevirememe sorunu olabiliyor ama ülkemizde sisteme devlet katkısı biraz daha fazla. İskandinav ülkelerinde sosyal güvenlik yükü işveren ve işçi üzerindeki yükü zannediyorum bizdekinin birkaç katı. Genel olarak vergi yükü Danimarka'da yüzde 75'e ulaşıyor. Fakat şuan ki haliyle de bizim sosyal güvenlik sistemimizde gerçek anlamda reform gerçekleşmiş ve sistemin büyük ölçüde oturmaya başladığını memnuniyet ile görüyoruz. Buna en çok katkıyı sağlayanlarda işverenlerimiz. Bu nedenle ben tüm işverenlerimize teşekkür ediyorum." dedi.

Reklam
Reklam

SGK Nevşehir İl Müdürü Asım Göveren ise, "Sosyal Güvenlik Kurumu ülkemiz nüfusunun tamamına hitap eden, 25 bin çalışanı ile vatandaşlarımızın huzurlu, güvenli ve rahat hizmet aldığı güçlü bir kurumdur. Sosyal devletin, bireyin geleceğine güvence altına alan en önemli mekanizması sosyal güvenlik sistemidir. SGK ülkemiz insanının en büyük güvencesi ve sığınadır. SGK ürettiği hizmetler ve getirdiği yeniliklerle birçok ilklere imza atmıştır. Mesafeleri kaldırıp hizmeti vatandaşın ayağına götürmek amacıyla Avanos Ve Ürgüp ilçelerimizde Sosyal Güvenlik Merkez Müdürlükleri açılmıştır. Sosyal Güvenlik Haftası kapsamında sosyal güvenlik bilincinin küçük yaşlarda oluşturulması gerektiği düşüncesiyle hazırlanan Güven ve Yarışçı Çocuklar adlı çizgi film ve hikaye kitabını, ilköğretim 1. kademede okuyan çocuklarımıza ulaştırdık. Kurumumuzun, devletimizin ve milletimizin çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkması için her geçen gün daha büyük bir azim ve var gücüyle çalıştığını bilmenizi istiyoruz. Ülkemizin en büyük sorunlarından biri kayıt dışı istihdamdır. Vergi adaletsizliğine, toplumda vergi ödeyenle ödemeyen arasında çatışmaya, işletmeler arasında haksız rekabete, ödenmeyen primler yüzünden kurumumuzun mali yapısının bozulmasına, sigortasız çalıştırılan vatandaşlarımızın ve bunların hak sahiplerinin yasaların kendilerine tanımış olduğu sosyal güvenceden yoksun kalmalarına neden olan kayıt dışı işçi çalıştırmanın Ülkemiz ekonomisine olan olumsuz yansımalarını bir nebze olsun azaltabilmek için 2011 yılında başlattığımız etkin bir bilgilendirme ve denetim süreci halen devam etmektedir. Burada amacımız, işverenlerimizi mağdur etmek onları cezalandırmak değil aksine dürüst, yasalara uygun çalışan işletmelerle diğerleri arasındaki eşitsizliği gidermek, çalışanlarımızı sosyal güvence altına almaktır.2011 yılında en yüksek prim ödeyen ilk on işverenimizle beraber bir işçi dahi çalıştıran işverenlerimizi, hem ülkemizin hem de ilimizin ekonomisine yaptıkları katkıdan dolayı tebrik ediyor başarılarının bundan sonrada devam edeceği ümidiyle teşekkürlerimi sunuyorum." diye konuştu.

Reklam
Reklam

Konuşmaların ardından Vali Abdurrahman Savaş ve SGK İl Müdürü Asım Göveren tarafından, 2011 yılı içerisinde en fazla SGK pirimi ödeyen işletmelere plaket ve çiçek verildi. Açıklanan listeye göre 2011 yılı içerisinde en fazla SGK primi ödeyen işletme çalıştırdığı 216 kişiye karşılık 1 Milyon 553 bin TL prim ödeyen Orta Anadolu Sağlık Hizmetleri Turizm İnşaat Sanayi Ticaret A.Ş oldu. Bunu 99 işçiye karşılık 1 Milyon 114 Bin TL prim ödeyen MEY Alkollü İçkiler Ticaret ve Sanayi A.Ş izledi. Sıralamada 3. olan Dedeman Turizm Yönetimi A.Ş ise 173 işçiye karşılık 2011 yılı içerisinde SGK'ya 941 Bin TL prim ödedi. En fazla prim ödeyen işletmeler daha sonra şu şekilde sıralandı: Versa Sağlık Hizmetleri Medikal Turizm ve Ticaret Ltd. Şti, Canılıa Tekstil Ticaret ve Sanayi Ltd. Şti, Sentez Turizm Ticaret ve Sanayi A.Ş, Kireç Tuğla Kimya Sanayi, Sayar Karasör Ekipmanları Ltd. Şti, Altınyıldız Koleji ve İnci Otel ve Turizm Ltd. Şti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: