Nevşehir’de Gönülüler Günü Etkinlikleri

Nevşehir’de Gönüllüler Günü, Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı Nevşehir Hanife-Tevfik Aktekin Öğrenim Birimini tarafından düzenlenen etkinlikle...

Nevşehir’de Gönüllüler Günü, Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı Nevşehir Hanife-Tevfik Aktekin Öğrenim Birimini tarafından düzenlenen etkinlikle kutlandı.

Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş, Belediye Başkanı Hasan Ünver, Nevşehir Üniversitesi Mimarlık-Mühendislik Fakültesi Dekan Vekili Prof.Dr. Nesimi Aktaş ve Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Fazıl Parlak, Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı Nevşehir Hanife-Tevfik Aktekin öğrenim birimini ziyaret ederek, yapılan çalışmalarla ilgili bilgiler aldı.

Öğrenime başladığı günden bu yana 401 gönüllü ile 7 bin 639 çocuğa eğitim verildiğini hatırlatan Kuzugüden, halen 38 gönüllü ile 450 çocuğa eğitimlere devam edildiğini, bu sayının yıl sonuna kadar 60 gönüllüye ve öğrenci sayısının da 600'e çıkarılmasının hedeflendiğini ifade etti.

Reklam
Reklam

Öğrenim biriminde çocukların bir dizi sosyal etkinliklerle toplumsal hizmet anlayışına uygun şekilde sorumluluk sahibi olmasının amaçlandığını dile getiren Kuzugüden, öğrenim merkezinde hiçbir maddi beklenti içerisinde olmayan gönüllülerin uzmanlık alanlarında öğrencilerin ilkokul ve ortaokul derslerine de yardımcı olduklarını söyledi.

Ziyarette konuşan Nevşehir Üniversitesi Mimarlık-Mühendislik Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Nesimi Aktaş ve Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Fazıl Parlak da vakfın eğitimine sağladıkları katkının bundan sonraki süreçte de devam edeceğini belirttiler.

Eğitim gönüllüğü kavramının yaygınlaştırılması gerektiğine dikkat çeken Belediye Başkanı Ünver de, “ Geleceğimizi aydınlatacak çocuklarımız için sizler ışık oluyorsunuz. Vicdanlarınızın sesine kulak verip burada geleceğimize yön verecek yavrularımızın bilgi ve becerilerinin daha donanımlı hale gelmesi için çaba harcıyorsunuz. Hepinizin de gönüllerine sağlık,yürek dolusu teşekkürü fazlasıyla hak ediyorsunuz.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş ise, gönüllülük esasına göre büyük bir fedakarlık örneği gösteren eğitici gönüllülerin çalışmalarının her türlü takdirin üzerinde olduğunu belirtti. Hayatın içerisinde fark yaratabilmenin oldukça önemli olduğunu dile getiren Savaş, kamu kurumlarının daha nitelikli kişilerin yetiştirilmesine yönelik çalışmalarına bu tür vakıfların etkin yardımlar sağladığını, devlet kurumları ile bu amaçlı merkez ve çalışanların sayıca artırılması gerektiğini ifade etti.

Ziyarette daha sonra Gönüllüler Günü pastası Vali Savaş tarafından kesildi. Daha sonra eğitim verilen derslikleri dolaşan Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş, Belediye Başkanı Hasan Ünver ve diğer yöneticiler öğrencilerle sohbet etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: