Nevşehir’de hareket halindeki yolcu otobüsü yandı

Nevşehir’den yolcu almak üzere Ürgüp ilçesine doğru seyreden yolcu otobüsünün motor kısmında çıkan yangın sonucu...

Nevşehir’den yolcu almak üzere Ürgüp ilçesine doğru seyreden yolcu otobüsünün motor kısmında çıkan yangın sonucu araç kullanılamaz hale geldi.

Nevşehir’de bir seyahat firmasına ait olan otobüs, Ürgüp ilçesinde bulunan yolcuları almak üzere hareket halinde iken Ortahisar beldesi yakınlarına geldiği sırada, arka kısmından yanmaya başladı. 50 DN 400 plakalı otobüste bulunan şoför Hacı Hasan Ekmekçioğlu ve muavin Mustafa Koyer, yangını fark edince otobüsü durdurdu. Kilitlenen kapılar imdat kolu yardımı ile açıldıktan sonra otobüste bulunan yangın tüpleri ile ilk müdahale yapıldı. Ancak yangın otobüsü sardı. Bu sırada olay yerine gelen itfaiye ekipleri tarafından yaklaşık bir saatlik çalışma ardından söndürülen yangın sonrası otobüs kullanılamaz hale geldi.
Yangından etkilenen şoför Hacı Hasan Ekmekçioğlu ve muavin Mustafa Koyer, ambulansla Dr. İ. Şevki Atasagun Nevşehir Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Reklam
Reklam

Şoför Hacı Hasan Ekmekçioğlu, yaptığı açıklamada, yangının çıkış nedenini bilmediğini, birden arka kısımdan dumanların yükseldiğini gördüğü anda otobüsü durdurduğunu söyledi. Ekmekçioğlu, bir basın mensubunun “otobüste mazot harici bir yakıt kullanıp kullanmadıkları” yönündeki soruya “ hayır, sadece mazot kullanıyoruz. Yangının çıkış nedeni yakıt değildir.” diye cevap verdi.

Muavin Mustafa Koyer ise arka taraftan gelen dumanı görür görmez otobüsü durdurduklarını ve yangın tüpleri ile ilk müdahalede bulunduklarını söyledi. Yangının çıkış nedeni ile ilgili olarak Jandarma tarafından soruşturma başlatıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: