Nevşehir’de Kadınların Yüzde 30’u Iş Hayatına Katılıyor

KOSGEB Nevşehir Bölge Müdürü Esat Mahmut Bener, Nevşehirli bayanların iş hayatına işletme kurarak katılımının yüzde...

KOSGEB Nevşehir Bölge Müdürü Esat Mahmut Bener, Nevşehirli bayanların iş hayatına işletme kurarak katılımının yüzde 30 gibi iyi bir durumda olduğunu söyledi.
KOSGEB Nevşehir Bölge Müdürü Esat Mahmut Bener, Nevşehir Genç Sanayiciler ve İşadamları Derneği (GESİAD) bünyesinde yer alan Kadın Girişimciler Kurulu tarafından Emniyet Müdürlüğü Topuzlu Han Restaurant’ta organize edilen “KOSGEB destekleri” konulu toplantıya konuşmacı olarak katıldı.
KOSGEB Nevşehir Bölge Müdürlüğü’nün Niğde ili birlikte hizmet vermekte olduğunu ifade eden Esat Mahmut Bener, kurum olarak 8 ayrı destek paket programları olduğunu, bu kapsamda 2012 yılında 2 milyon 300 bin lira destekte bulunduklarını söyledi. Bener, girişimcilik kursunu bitirerek iş kurmaya başlayanlara ise 970 bin lira para verdiklerini kaydetti.
Nevşehir’de geçtiğimiz yıl kurulan 155 işletmeden 52 tanesini bayanların kurduğunu kaydeden Bener “Bayanların iş hayatına işletme kurarak katılımı yüzde 30 civarındadır. Bu da ciddi bir rakamdır” dedi.

Reklam
Reklam

KADINLARA İŞ HAYATINI KATMAK İSTİYORUZ

Girişimcilik eğitimi alan kişi sayısının 33 ayrı eğitimde 1030'u bulduğunu, amaçlarının bu sayıyı daha da artırmak olduğunu ifade eden Bener “ Kadınları iş hayatına katmak, kurum olarak bizim de üzerinde önemle durduğumuz bir konudur. Çünkü yaptıkları işi gerçekten çok iyi yapıyorlar. Yaptığı işi zirveye taşıyan çok sayıda kadın girişimci örneği var. Bayanlar işi hayatına kimi zaman patron, kimi olarak da çalışan olarak katılabilir. Patron olarak düşünenler için girişimcilik destek programı çok önemlidir. Çalışan olarak düşünüyorsanız “ beni KOSGEB destekliyor, biliyor musunuz” diye sorun. Aldığınız maaşın yüzde 60’ına kadar destek veriyoruz. Bu rakamlarda muhtemelen yükselecek diye düşünüyorum. Personel olarak da güçlenirsek, Nevşehir’e daha iyi hizmet vereceğimize inanıyorum” diye konuştu.
Bener; İşletmelere 15 bin liraya kadar patent alma, üniversite mezunu çalışan alındığı takdirde maaşının yüzde 60’ına kadar ödeme, iş gezileri düzenleme gibi desteklerinin de bulunduğunu ifade etti.

Reklam
Reklam

DÜNYAYA ENTEGRE EDİYORUZ

GESİAD Başkan Yardımcısı Ali Ersan Erdoğan ise, dernek olarak işadamlarının dünya ile entegrasyonunu sağlamanın birinci amaçları olduğunu söyledi.
Derneklerinin bağlı olduğu Türkiye İşadamları ve Sanayicileri Konfederasyonu (TUSKON)’un dünyanın 140 ülkesinde temsilcilikleri bulunduğunu belirten Erdoğan “ Bizde üyesi olarak dünyanın her tarafına referanslı olarak gidiyoruz. Gittiğimiz her ülkede yerleşik olarak faaliyet gösteren TUSKON’a bağlı birimler tarafından karşılanıyor, ülke ve ticareti hakkında bilgilendiriliyoruz. Düzenlediğimiz geziler hem ticari, hem de kültürel düzeyde bulunuyor. Buradan giden işadamlarımız orada bulunan temsilciler tarafından ağırlanıyor, ülke hakkında en ince detaylara kadar bilgilendiriliyor. Ticaret yapmak isteyenlere yol haritaları veriliyor. Bu çok büyük bir imkandır. Bırakın dünyayı ülke içinde de çeklerin, senetlerin ödenmediği, insanların güven sıkıntısı yaşadığı bir ortamda derneğimiz çok önemli görevler üstleniyor. İş adamı ve sanayicilerimiz dünya ile güvenli, karlı ticarete yönlendiriyoruz. Bu sayede yurt dışına bile gitmemiş çok sayıda ticaret erbabını ihracatçı yaptık. TUSKON’un Avrasya, Afrika, Ortadoğu, Orta Asya gibi ticaret köprüleri programı yaparak dünya iş adamları ve sanayicilerini ülkemize getirdik ve Türk ihracatçı ve ithalatçısıyla buluşturduk. Burada büyük ticaret anlaşmaları yapıldı” dedi.

Reklam
Reklam

HER İSTEYENİ ÜYE ALMIYORUZ

Derneği 20 üye ile kurduklarını, tanıtmada ilk zamanlar zorlandıklarını anlatan Erdoğan “GESİAD ve TUSKON’un faaliyetleri sonucunda üye olmak isteyenler bize gelmeye başladı. Biz artık üye seçmeye başladık. Herkesi almıyoruz. 173 şubesi, 7 federasyonu ve 150 bin üyesi olan bir TUSKON var. 1985’te anlattığımızda inanmakta zorlanıyorlardı. Bunu başardıktan sonra üyelik şartlarını belirler hale geldik. GESİAD üyesi olmak için sağlam referans vermek zorunda. Üyelik başvurusu yapanları 7 kişilik yönetim kurulu bakıyor. Uygunsa alıyoruz” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: