Nevşehir'de "Kutlu Doğum Haftası" Istişare Toplantısı Yapıldı

Nevşehir İl Müftülüğü tarafından "Kutlu Doğum Haftası" öncesi istişare toplantısı yapıldı.

Nevşehir İl Müftülüğü tarafından "Kutlu Doğum Haftası" öncesi istişare toplantısı yapıldı.

İl Emniyet Müdürlüğü Topuzluhan Sosyal Tesisleri'ndeki toplantıya Vali Abdurrahman Savaş, Nevşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, İl Emniyet Müdürü Mehmet Yüksel, belediye Başkan yardımcısı Oktay Şımarmaz, daire müdürleri, sivil toplum örgütleri temsilcileri ve din görevlileri katıldı.

Programda konuşan Vali Savaş, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın her sene farklı bir tema ile Kutlu Doğum Haftası etkinliklerini gerçekleştirdiğini bu yıl da temanın "Hz. Peygamber ve İnsanlık Onuru" olarak seçilmesinin iyi bir karar olduğunu söyledi.

Reklam
Reklam

Yaratılmışların en şereflisi insanın onurunun Peygamber efendimizi andığımız bir haftada konu edinilmesinin son derece önemli olduğunu günümüzde yaşanılan problemlerin temelinde bu değerin göz ardı edilmesinde yattığını ifade eden Vali Savaş, "Günümüzde yaşanılan tüm sorunların temelinde insanın, insana olan saygısızlığından kaynaklanıyor. Trafikteki kazalar, terör olayları, cinayetler tüm bu kötülüklerin temelinde bu fikrin toplumda yok olmaya yüz tutmasından kaynaklanıyor. Umarım bu kutlu haftada bu konu çok iyi işlenir ve toplum daha yaşanılabilir bir hale gelir. İnsanlık onuru kavramı bu vesileyle tekrardan bir yükselişe geçer diye düşünüyorum" dedi.

İl Müftüsü Öztürkte, Peygamber efendimizin dünyaya gelişinin çok önemli olduğunu onun dünyaya gelmesiyle birlikte insanlık adına çok değişiklikler olduğunu söyledi.

Peygamber efendimizin dünyaya gelişinin çok eski tarihlerden itibaren Mevlid Kandilli vasıtasıyla kutlandığını, 1989 yılından itibaren Türkiye'de Diyanet İşleri Başkanlığı'nın aldığı karar ile 14-20 Nisan tarihleri arasında Kutlu Doğum Haftası olarak belirlendiğini ve Peygamber efendimizin dünyaya teşriflerinin kutlandığını anımsatan Öztürk şunları kaydetti:

Reklam
Reklam

"Diyanet İşleri Başkanlığımız 1989 yılında aldığı karar ile Peygamber efendimizin dünyaya gelişi 14-20 Nisan tarihleri arasında çeşitli etkinliklerle toplumun geniş kesimlerine ulaşılarak kutlanıyor. Bu gerçekten önemli bir karardı Peygamber efendimizin hayatı bir gecede analatılacak bir mevzu değil. Bundan dolayı Kutlu Doğum Haftaları'nda Türkiye genelinde çok yoğun ve farklı faaliyetlerle onun hayatı anlatılmaya çalışılıyor. Başkanlığımızın bu yıl tema olarak 'HZ Peygamber ve İnsanlık Onuru' konusu nu tema olarak belirledi ve bir hafta boyunca bu konu üzerinde durulacak. Peygamber efendimizin dünyaya gelişiyle insanlık onuru ne kazandı onun üzerinde duracağız. Bu süreçte bize katkı sağlayan herkese buradan teşekkür ederim."

Muhabir: Murat Asil

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: