Nevşehir’de Parkta Kitap Okuma Etkinliği

Nevşehir’de Kütüphane Haftası dolayısıyla parkta toplu kitap okuma etkinliği düzenlendi. İl Halk Kütüphanesi tarafından ücretsiz...

Nevşehir’de Kütüphane Haftası dolayısıyla parkta toplu kitap okuma etkinliği düzenlendi. İl Halk Kütüphanesi tarafından ücretsiz kitap dağıtımının da gerçekleştirildiği etkinliğe öğrenciler ile birlikte vatandaşlar da büyük ilgi gösterdi.

Bu yıl 49. su kutlanan Kütüphane Haftası etkinlikleri çerçevesinde, Nevşehir İl Halk Kütüphanesi Müdürlüğü tarafından Atatürk Bulvarı üzerinde toplu kitap okuma etkinliği düzenlendi. Etkinlik öncesinde parkta bulunan vatandaşlara çeşitli türde yaklaşık bin kitap ücretsiz olarak dağıtıldı.

Reklam
Reklam

Dağıtılan kitapları alan vatandaşlar ve öğrenciler, parktaki banklara oturarak topluca kitap okudu.

Etkinliğin kitap ve okumaya karşı duyarlılığı arttırmak ve toplumda farkındalık yaratmak amacıyla Türkiye genelindeki 72 ilde “Kitap Okuyoruz” etkinliği düzenlendiğini ifade eden İl Halk Kütüphanesi Müdürü Özcan Yoldaş, etkinliğe vatandaşların yoğun ilgisi olduğunu kaydetti. Öğrencilerin yanı sıra özellikle ev hanımları ve emeklilerin dağıtılan ücretsiz kitaplardan alarak parkta okuduklarını söyleyen Yoldaş, kütüphaneye olan ilginin sürekli artmasından büyük mutluluk duyduklarını söyledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: