Nevşehir'de Sürücü Kursları Toplantısı

Nevşehir Sürücü Kursları Birlik Toplantısı yapıldı.

Nevşehir Sürücü Kursları Birlik Toplantısı yapıldı.

Nevşehir Sürücü Kursları Birliği Başkanı İsa Doğan, toplantıyla ilgili yaptığı açıklamada, tüm sürücü kursları olarak "eğitimde birlik kalitede birlik" anlayışı ile çalışmalarına devam ettiklerini söyledi.

Sürücü Kursları Birliği olarak, sürücü kurslarının alacak tahsilinde, tüm sürücü kurslarının tahsilini yapamadığını, alacaklı listesini birlik avukatına vererek tahsilatın yapılmasına karar verildiğini belirten Doğan,

Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursları'nın kanun ve yönetmelikler gereği, kursiyer kaydını yaptırdığında ehliyet sınıfındaki ücreti borçlanmış olduğunu bildiren Doğan, şunları kaydetti:

Reklam
Reklam

"Kanunlar gereği kursiyerler kayıt yaptırıp sınavlarda başarısız olduklarında yani ehliyet almaya hak kazanmasa dahi kurs ücretini ödemek zorundadır. Sürücü kurslarına borcu olan eski kursiyerlerin yani sınavlarda başarısız olup ödeme yapmayan veya sertifika almaya hak kazanıp dosyasını teslim almayan kursiyerlerin avukat ve icra masrafları ile birlikte alacak tahsilinin yapılacağından mağdur olmamaları için kurslara borçlarını kapatmalarını tavsiye ediyoruz."

Nevşehir Sürücü Kursları Birlik Toplantısında uzun süre araç kullanmadığından direksiyon dersi almak isteyen kişilerle ilgili fiyatlar da belirlendi. Buna göre, 2 ders saati direksiyon eğitimi 160 TL, 5 ders saati direksiyon eğitimi 350 TL, 10 ders saati direksiyon eğitimi de 600 TL olarak kararlaştırıldı.

Muhabir: Osman Aytekin

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: